Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno
25.05.
2010.

Ministar Karamarko primio hrabrog daruvarskog policajca

14:07 | Šalje:  | komentara 1Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA REPUBLIK HRVATSKE
KABINET MINISTRA
Odjel za odnose s javnošću

GLASNOGOVORNIK
Krunoslav Borovec

Velika hrabrost i požrtvovnost policajca Damira Špoljarića (42) bile su povod današnjeg susreta s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom. Naime, Damir je 16. svibnja iz nabujale rijeke kod sela Batinjska Rijeka iz potopljenog automobila spasio Krešimira Ivančića (47) iz Vukoja kraj Daruvara i njegove dvije maloljetne kćeri. Ministar Karamarko čestitao je u ime MUP-a Damiru Špoljariću i uručio mu zlatnu ministarsku značku.

- Pokazali ste javnosti da ima policajaca koji znaju raditi svoj posao. Međutim, Vi ne samo da ste radili svoj posao, nego ste riskirali vlastiti život kako biste spasili tuđi - rekao je ministar Karamarko. Dodao je kako je Damir pokazao pravu sliku policajca te kako cijeni njegovu skromnost u izjavama za medije.

Skromni Damir zahvalio je ministru, glavnom ravnatelju policije Oliveru Grbiću te njihovim suradnicima na nagradi i još jednom rekao kako je samo radio svoj posao.

Naime, Krešimir Ivančić se s dvije kćeri stare 14 i 6 godina te nedjelje krenuo provozati poljskom cestom koju vrlo dobro poznaje. Pokušao je tada prijeći i rječicu kod sela Batinjska Rijeka, koja je inače na tom mjestu duboka svega dvadesetak centimetara, ali se zbog obilnih kiša ipak pokazala predubokom. Vodostaj se naglo podigao, a automobil je stao i ugasio se.

Uto je u redovnoj ophodnji naišao policajac Damir Špoljarić te je odmah obavijestio operativno dežurstvo koje je na mjesto događaja uputilo vatrogasce. Budući da je voda brzo prodirala u automobil te je bila već do visine naslona, prijeteći da se putnicima dogodi najgore, ne dvojeći ni trenutka Damir je skočio u hladnu vodu podivljale rijeke.

- Nisam se bojao. Jedino me uhvatila panika kad sam vidio koliko je struja jaka i što se može dogoditi. Svaka sekunda je bila važna - rekao je skromni Damir.

- Uspio sam nekako otvoriti vrata na vozačevoj strani te gospodinu Ivančiću i njegovim kćerima pomoći da se popnu na krov vozila (frontere). Tada me je voda prikliještila vratima, ali sam se ipak nekako oslobodio i popeo na krov – opisao nam je Damir.


Ubrzo su došli vatrogasci, no s tim vozilom nisu mogli puno pomoći pa je nakon pola sata, koji su se mokrim i promrzlim unesrećenicima činili kao vječnost, stiglo drugo specijalno vozila s korpom te su ih vatrogasci prenijeli s krova automobila na obalu, odakle su svi prevezeni u Dom zdravlja u Daruvaru gdje im je utvrđena pothlađenost i šok.

- Ni sam ne znam kako sam izdržao tu hladnoću. Na moru se ne kupam ako voda nema 25 stupnjeva. No, ponovno bih učinio isto! Isto tako: radije bih bio ponovo skočio u hladnu vodu nego davao izjave mnogobrojnim novinarima koji su me posljednjih dana opsjedali. Ja sam samo učinio ono što bi, vjerujem, svaki čovjek da je bio na mome mjestu pa me zato doista jako čudi takva medijska pozornost - rekao je skromno požrtvovni Damir.

Obitelj se dan nakon nesreće čula sa svojim spasiteljem policajcem te mu zahvalila. To je Damiru, kako kaže, dovoljna nagrada, između ostalog i zato što nema svoju djecu.

Na Damira Špoljarića, koji u policiji radi 18 godina ponosni su i načelnik Policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa i načelnik Policijsku uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić.

- Ovaj Damirov čin u velikoj mjeri je podigao ugled policije ne samo na području naše Županije, nego i u cijeloj domovini. Iskreno i od srca hvala Damiru jer se svi mi policajci u ovom trenutku još više ponosimo nositi odoru hrvatske policije – rekao je načelnik Bukvić.


>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. Terezijana
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje BRANKO STOJKOVIĆ  dana  17/06/2011  u  08:46
 • Komentar: Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić za kojega se tvrdi da de facto vodi policiju. Bukvić je do 2000. godine bio na?elnik PUZ-a, a tijekom njegova šefovanja dogodio se najveći broj neriješenih mafijaških ubojstava. Osim toga, protiv njega je bila podnesena i kaznena prijava zbog zloupotreba položaja prigodom privođenja tzv. zlo?ina?ke organizacije 1999. godine.

  2005.

  Pro?itao - BRANKO STOJKOVIĆ
  (Bjelovar)
  http://crostojkovic1958.blog.hr

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  Informacije lokalne uprave
  Bjelovar info medijBjelovar info medij


  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij

  Iz rubrike aktualno

  Crna kronika

  Poginuo motociklist iz Rastovca

  22.08.2011 | 15:35

  Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

  Nesreća s poginulom osobom

  07.08.2011 | 10:22

  Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

  Arhiva članaka

  2010

  02.
    03.
    04.
    05.
    06.
    07.
    08.
    09.
    10.
   
  2009

  12.
     Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar