Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › zivot › milka_malojchi_proslavila_100_roendan
Bjelovar info medij RSS rubrika zivot

17.08.
2013.

Milka Malojčić proslavila 100. rođendan

14:00 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Ne sjeća se da je bila bolesna, ali se sjeća lijepoga života sa svojim suprugom

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Kad se rodiš na veliki kršćanski blagdan sudbina ti je zasigurno namijenila neku lijepu priču. Rođena na Veliku Gospu 15. kolovoza 1913. godine u deset sati u Kapeli, Općina Dubrava u Zagrebačkoj županiji Milka Malojčić stoti je rođendan proslavila u Brezovcu kraj Bjelovara.

Roditelji su imali samo nju te dodaje kako je imala sretno djetinjstvo. Nije završila zanat, ali je naučila čitati i pisati. Svog supruga iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz Galovca Aleksandra Malojčića rođenog 1906. godine upoznala je na tradicionalnom proštenju u njezinom rodnom mjestu. Udala se s nepunih devetnaest godina i cijeli svoj život do 99. godine provela je u Galovcu. Imala je vrlo lijep život s mužem, ispunjen ljubavlju i međusobnim poštovanjem. Međutim, nisu mogli imati djece.

Bjelovar info medijWatermark image

Nikada nije bila zaposlena te je cijeli svoj život provela na selu posvećena poljoprivredi. Zajedno sa suprugom živjela je skoro 60 godina u braku. Suprug je umro devedesetih godina, ali baka Milka je nastavila živjeti sama u svojoj kući obavljajući sve što je bilo potrebno za život. Kaže da je imala krasne prijatelje i susjede te i sada kada ima 100 godina vrlo je sretna što je tako lijepo živjela i ovom se prilikom zahvaljuje svojim susjedima i prijateljima, a naravno i obitelji po muževoj strani kod kojih živi od svoje 99. godine. Također, baka Milka kaže kako joj je bilo lijepo kod kuće usprkos tome što je bila sama, ali je mogla obaviti upravo onoliko koliko je za nju bilo potrebno pa čak i skuhati, a sve donedavno je imala i jednu kravu.

Obožava mlijeko, navečer popije šalicu svježeg mlijeka, a ujutro mlijeko s Divkom, kava koja se nekada dosta pila.

- To mi je najbolja kava. Nema zamjene za moju Divku.

Što se tiče hrane, baka Milka voli sve jesti. Ništa joj ne smeta od hrane.

- Neki se žale da ih muči želudac od hrane, ali ja to nisam nikad osjetila.

Baka Milka preporučuje mast i kaže da je mast zdrava. Svojim ukućanima uvijek govori da su bolesni jer peku na ulju. Kaže da su nekada litru ulja imali po mjesec, čak i dva. Ne boji se bolesti, zdrava je i sa svojih 100 godina te još uvijek nešto pročita, gleda televizor i to sve bez naočala. Baka Milka nema naočale. Hvali se da ima još uvijek svoje zube i da nema samo dva jer ih je slučajno slomila. Još uvijek lijepo hoda, ali ima i dva štapa na koje se pomalo osloni, no nije joj problem dići se i prošetati.

- Glava me ponekad boljela. I ne sjećam se kada je to bilo. Sada sporije hodam, ali bez brige još uvijek imam veliku volju. Jedino malo zaboravljam, kaže baka Milka. Ne mogu se sjetiti svih datuma, imena i prezimena pa moram malo razmišljati. Nisam imala neke poroke. Nisam nikada pušila. Moj suprug nije pušio, naravno da nisam niti ja. Voljela sam popiti čašu vina, nekad i više kada smo feštali, ali sve je to bilo normalno, ništa pretjerano. Lijepo mi je ovdje, svi me vole i svi su mi danas čestitali rođendan.

Baka Milka nema puno svoje familije, uglavnom žive daleko, malo ih je u Zagrebu pa je ponekad nazovu, ali zato baku obožava njezina rođakinja Renata Srdić, familija po suprugu bake Milke. Renata Srdić i njezin muž Milan imaju veliku obitelj, žive u Brezovcu i baka Milka živi s njima. Renata kaže da je htjela da baka dođe kod njih još prije, ali se nije dala od svoje kuće. Baka Milka kaže da joj je kod obitelji Srdić lijepo i da su svi dobri prema njoj, ali ponovo bi voljela živjeti sa svojim suprugom u njihovoj kući.

U razgovoru baka Milka je spomenula da će imati tortu za rođendan.

- Moji prijatelji Branka i Vojo Bogunović iz Galovca doći će na moj rođendan i donijeti tortu. Obećali su mi.

Tako je i bilo. Ovi dragi ljudi obožavaju baku Milku, ona je bila njihova susjeda i uvijek su uživali u njezinu društvu. Gospođa Branka kaže: - Osim što smo bile susjede, još nas nešto veže - i ja sam iz Kapele kod Dubrave. Baka Milka je posebna žena. Uvijek nasmijana i razgovorljiva. Nikad nam nije bilo dosadno.

U jednom trenutku tijekom razgovora baka Milka je rekla: - Kako mi je lijepo slušati vas i gledati, samo bi plakala od sreće.

Došlo je vrijeme za rezanje torte. Baka Milka je uzela nož, ali nije htjela sjediti, već se digla i povukla nož po torti. Još je rekla: - Treba čvrsto s nožem da dobijem lijepu šnitu. Eto i nakon 100 godina život je zaista lijep.

Iako nikada nije putovala niti vidjela more, kaže boji se vode, baka Milka ne žali za svojih 100 godina. Kada bi se ponovo rodila, ponovo bi tako živjela.

Pozdravili smo se s bakom i zaželjeli još godina života. Ona nas je poljubila i rekla: - To se nikada ne zna. Živim polako i ne brinem se o smrti. Sve dođe u svoje vrijeme. Kada bi se ponovo rodila, ponovo bi tako živjela.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu

ZanimljivostiInformacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Kristina Anđelka Đopar
Bjelovar info medij 17.07.2013 | 16:52

Prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske…


Kategorije

Dnevni horoskop
Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522
NEThr Vijesti
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar