Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › zivot › cestitka_udruge_hrvatskih_ratni_veterani_za_dan_zena
Bjelovar info medij RSS rubrika zivot

07.03.
2016.

Čestitka Udruge Hrvatskih ratni veterani za Dan žena

09:05 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Davnašnja nam predaja govori kako su žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća javno demonstrirale još 8. ožujka 1857. u New Yorku, a prosvjedovale su i mnogim desetljećima nakon toga, kao i 1975-te, koja je proglašena Međunarodnom godinom žene, a iste su godine UN i službeno počeli obilježavati Međunarodni dan žena.

Što se tijekom ovih stotinjak godina promijenilo na bolje? Biološka je uloga žena na ovom svijetu odavno, prije svega, samozadana njihovim postojanjem, no danas im se nudi 'zamamna' sloboda i mogućnost da se izdignu iznad 'rodnih obilježja', pravo na rodnu neodređenost, zanemarujući svoju spolnu određenost na uštrb 'feminističkog napretka'. Nismo sigurni da je to ono što je presudno kao iskorak na bolje za žene.

Danas one prosvjeduju sve uzaludnije, i još se bore, ali ne za bolje uvjete rada, nego da izdrže sve teži gorči teret svagdašnjice i da zadrže svoja bijedno plaćena radna mjesta. Danas se atributi ženske ljepote pretjerano ističu i izruguju prikazujući žene sve više samo kao utočišta samozadovoljavanja. Na ženstvo se nemilice nasrće i ono se ponižava zvjerski, a žene se katkad i same trude biti nešto što se doista protivi njihovoj naravi, i želeći usavršiti svoje ženstvo, one se izvitoperuju. Otud i zaključak jedne od njih: "Muškarci koji tretiraju žene kao bespomoćne i slatke igračke zaslužuju žene koje će ih tretirati kao velikodušne i divne račune u bankama."
No, ovo je čestitarski članak … a vele da žena treba biti ondje je gdje joj je mjesto. I ona to zna: i stiže na sva ta mjesta. U naša srca, u pomoć u pravi tren, da bude rame za plakanje i biće koje u nama izaziva udivljenje. Uz svu privrženost i posvećenost obitelji kao temeljnoj čestici ljudskog društva ona je i sve osjetljivija na svakodnevne izazove i spremnija odgovoriti im.

U udruzi HRV trudimo se da žene uključimo u što više zbivanja, da im ponudimo što više sadržaja u kojima mogu suvereno učestvovati, stvarnosti koju mogu kreativno oplemenjivati, poput projekta 'Ratnici u miru'. One danas sudjeluju u sportskim natjecanjima, prikazuju javno svoje radove, darivaju vlastite uratke skupljajući pomoć najsiromašnijima i najpotrebitijima među nama donacijama (u sklopu projekta 'Ratnice velikog srca'), a od prošle se godine započelo i osnivanjem Centara za unapređenja zdravlja i života kroz tečajeve yoge, predavanja o duhovnosti uopće i raznovrsnim sličnim djelatnostima.
Što na koncu zaključiti čestitajući im njihov praznik? Možda je ipak najbolje ponukati ih da se što češće sjete Coco Chanel, koja je odavno rekla: '"Najhrabriji čin je još uvijek misliti za sebe."

HRVATSKI RATNI VETERANI


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu

Zanimljivosti
Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522
NEThr Vijesti
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar