Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › blog › 10_razloga_zashto_posjetiti_bjelovar
Bjelovar info medij RSS rubrika blog

10 razloga zašto posjetiti Bjelovar

16.06.2010 | 18:54 | komentara 0

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Piše: Lokalpatriot

1. Grad Bjelovar se nalazi u srcu Hrvatske. Samo 80 km od glavnog grada Hrvatske, Zagreba. Godišnje mnogo turista posjeti Zagreb. Ako ćete i Vi biti jedan od njih ili poslovno dolazite u Zagreb, pozivamo Vas da odvojite samo jedan dan i posjetite ovaj prelijepi Grad Bjelovar. Na samo 45 minuta vožnje od gužve velike metropole dolazite do idiilčnoga grada okruženog prelijepom prirodom.

Bjelovar info medij2. Hrvatska ima jedno od najljepših svjetskih mora. Iz tog razloga svake godine milijuni turista dolaze na obalu našeg mora i otoke. No mnogima je to vrlo dug put. Kao što znamo često se putem treba odmarati kako bi sigurno nastavili vožnju prema određenom cilju (sunčanom plavom Jadranu). Jedno od odmorišta neka Vam bude i naš grad. Umjesto da odmarate samo pola sata na benzinskoj stanici uz na brzinu pojedeni sendvič, pozivamo Vas da dođete u Bjelovar. Odvojite sat-dva vremena, prošećite našim ulicama i upoznajte novi grad. Na kraju pojedite ručak u jednom od naših restorana i odmoreni, svježi i puni novih dojmova sigurno nastavite put prema plavom Jadranskom moru.

3. Uživate u šetnjama prirodom sa Vama dragima osobama? Ili više volite vožnje biciklom po brežuljcima i proplancima dok Vam se pogled pruža u daljinu iza svih zelenih gora i brežuljaka? Volite kada neopterećeni možete uživati u svim blagodatima što priroda pruža. Uživate u iskonskom miru i ljepoti? Dođite u Bjelovar, jer Vas na samo 20 minuta od grada čeka sklad i ljepota što ga priroda daje. A kada se sunce stane spuštati iza brežuljaka, ptice počnu svoj večernji pjev, najljepše je sa dragim ljudima uživati u domaćim specijalitetima i tako završiti dan. Uz dobro društvo i prirodu oko Vas, svaki trenutak je vječan.

4. Živite u velikom gradu? Dosadio Vam je stres svakodnevnog posla. Više ne volite miris asfalta i buku automobila. Dosta Vam je i života u visokim staklenim neboderima, u stanovima od četiri prazna zida i nedostatka prirodnih, iskonski opuštajućih mjesta. Koliko puta poželite pobjeći od svih tih gužvi. Na neko mirno mjesto, gdje ćete moći uživati u mirnim i tihim jutrima, zelenom i suncem okupanom prirodom i tihim večerima uz vaše najdraže. Pozivamo Vas da dođete u naš grad. Jer upravo takva mjesta postoje nedaleko Bjelovara. Gdje Vas neće nitko uznemiravati i gdje ćete se moći potpuno opustiti i napuniti baterije (vratiti snagu) za nove životne pobjede.

5. Volite zanimljive povijesne događaje, zanimljiva arhitektonska rješenja zgrada i ulica te gradske trgove koji kao da su s filmskog platna? Sve u jednome možete naći u Bjelovaru. Austrijska carica Marija Terezija 1756. godine zapovijedila je da se sagradi Grad Bjelovar. Prvobitna namjena mu je bila jaka vojna utvrda. Grad je sagrađen gotovo u jednom dahu. Sagrađen je planski i to ga danas svrstava u jedinstveni grad u Hrvatskoj. Cijeli centar grada izgleda kao veliki kvadrat kojega pod pravim kutem sijeku pravilno raspoređene ulice. Posebno efektno se to vidi iz zraka. Središnji dio je okružen starim zgradama koje potječu još iz sredine 18. stoljeća. Dok je u samom centru smješten predivan park (možemo reći i najljepši park u Hrvatskoj). U sredini parka je paviljon oko kojega ponosno stoje četiri kipa svetaca. Sam park i zgrade oko njega daju savršen sklad i ravnotežu centra jednoga grada kao što je Bjelovar.
Bjelovar info medij
6. Bjelovar je otvoren za ozbiljna poslovna ulaganja. U tu svrhu napravili smo i poslovne zone. Zemljišne parcele sa svom potrebitom komunalnom infrastrukturom. Ako ste dio kompanije koja traži lokacije za svoje nove poslovne urede ili tvornice, javite nam se. Jer ćemo na obostranu korist pokušati udovoljiti potrebama Vaše kompanije te Vam izaći u susret kako biste u ovom dijelu Europe imali svoje predstavništvo.

7. Bavite li se sportom aktivno ili amaterski, u Bjelovaru (i oko grada) naći ćete mnogo sportskih terena za razne vrste sportskih aktivnosti. U gradu Bjelovaru djeluje mnogo sportskih klubova i udruga. Neki klubovi kao i njihovi članovi su poznati i izvan granica Hrvatske. Najpoznatiji je rukometni klub koji je 1972. godine (pod tadašnjim imenom "Partizan") postao prvakom Europe. Volite li sport, u Bjelovaru ćete doći na svoje. Mnogobrojni tereni i članovi sportskih udruga čekaju da nam se pridružite u Vama omiljenom sportu.

8. Od mnoštva događaja koji se tijekom godine održavaju u našem gradu, spomenimo dva najznačajnija:
a) Bjelovar je poznat i kao najveći stočarski kraj u Hrvatskoj te se, stoga, u Bjelovaru svake godine održava Međunarodni stočarski i gospodarski sajam, najveći sajam ovog tipa u Hrvatskoj. Kroz 3 dana trajanja sajma (koji se održava početkom rujna) prođe više od 50.000 posjetitelja, izlagača i poslovnih ljudi. Osim velike izložbe životinja (goveda, konja, ovaca, malih životinja i dr.), održavaju se prezentacije poljoprivredne mehanizacije, sklapaju se poslovni ugovori te se održavaju razni kulturni i zabavni zanimljivi događaji.
b) Drugi događaj koji ćemo spomenuti u Bjelovaru je festival "Terezijana". U nekoliko dana sredinom lipnja kroz grad prođe tisuće i tisuće ljudi, koji uživaju u mnogobrojnim zabavnim, sportskim i kulturnim događanjima, a koja se održavaju u cijelome gradu. Sredinom lipnja u grad se slije tisuće ljudi iz središnje Hrvatske i šire, a grad živi 24 sata jednim ludim, zanimljivim i nezaboravnim životom.

9. Do sad smo napisali što Bjelovar ima (ima još ali ne želimo puno pisati, dođite i uvjerite se). No što Bjelovar nema? Bjelovar nema granica za sve koji ga žele posjetiti. Koji žele upoznati grad koji odiše šarmom starih zgrada, ljepotom prirode oko njega i ljubavlju stanovnika prema svim posjetiteljima.

10. I zadnji ali ne manje važan razlog zašto posjetiti Bjelovar. Potrudit ćemo se da se ovdje osjećate udobno kao kod kuće, jer je Bjelovar "Grad po mjeri svakoga čovjeka".

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar