Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › uspjeshno_21_izdanje_festivala_pjesme_podravine_i_podravlja
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
17.06.
2013.

Uspješno 21. izdanje festivala Pjesme Podravine i Podravlja

21:23 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora i pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača u prepunoj dvorani osnovne škole u Pitomači održan je 21. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2013. Festival je otvorio župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, a nazočnima se prigodnim riječima obratio i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

Bjelovar info medijWatermark image
Više od 1500 posjetitelja u dvije večeri uživalo je u nastupu Gazda, Veselih Podravaca, Igora Drvenkara, Darka i Franje Barića, Zlatnih struna, Mateje Šipek, Mjesečine, Kristijana Domovića, Darka Marića, kvarteta Gubec, Ivana Fiolića, Vida Baloga, Adalberta Turnera Jucija, Sandre Bagarić, Anje Šovagović Despot, Šime Jovanovca, Garavuša, Ane Filipović, Maje Zeko, Mladena Medaka Gage, vokalne skupine Kajda, Stjepana Jeršeka Štefa, Ćire Gašparca, Podravskih mužikaša, Ravnice, Žige, Antonije Šole, Garavuša i Bisernice.
Bjelovar info medijWatermark image

Soliste je na prvoj večeri pratio Festivalski ansambl koji su činili tamburaški sastav Od srca do srca, Emil Gabrić na violini, Miroslav Navračić na harmonici, Aleksandra Namjesnik na cimbalu i Hrvoje Antoljak na bubnjevima. U drugoj večeri soliste je pratio Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Prigodno su dodijeljene nagrade. Tako je pjesma Moja tugo koju su uglazbili Saša Rališ i Stjepan Rudinski na stihove Davora Magušića i Zorana Kune, a koju su u Pitomači 2012. godine otpjevali tamburaši Šokci iz Osijeka, dobila nagradu kao najizvođenija pjesma s prošlogodišnjeg festivala prema podacima ZAMP-a.
Bjelovar info medijWatermark image

Nagradu publike na večeri Podravine u petak dobila je Matea Šipek za pjesmu Podravac je nek’ se zna koju glazbu potpisuje Željka Bančić, a stihove Đuro Kumer. Na večeri Podravlja koju je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija nagradu publike osvojile su sestre Kristina i Nikolina Domović koje su otpjevale skladbu Tragom tvojih pjesama autora glazbe Siniše Leopolda i teksta Rajka Stilinovića.

Posebne festivalske nagrade dodijeljene su mladom kantautoru Igoru Drvenkaru i skladbi Priča tamburaša te Adalbertu Turneru Juciju za najbolju vokalnu izvedbu u večeri Podravine za pjesmu Tješi me Podravina autora Drage Vranješ Vargović koja je napisala stihove i Tonija Eterovića koji je zaslužan za aranžman.

Slikar Stjepan Đukić Pišta po tradiciji daruje svoje djelo. Ovoga puta to je bio portret poznatog pjesnika Drage Britvića dugogodišnjeg suradnika festivala. Portret je darovan Britvićevoj obitelji.

Vodstvo festivala izrazilo je zadovoljstvo 21. izdanjem.

"Ovogodišnje izdanje opravdalo je očekivanja koja su postavljena prije 21 godinu kad smo započeli s radom na festivalu. Festival je iznjedrio 42 pjesme koje odišu životom Podravine i Podravlja.", istaknuo je direktor festivala Rajko Stilinović.

Umjetnički ravnatelj Marinko Barčan rekao je da je izuzetno zadovoljan što je Pitomača ponovno uspjela pripremiti vrlo kvalitetan i raznolik program festivala.

Festivalske su pjesme još jednom obogatile opus pjesama kontinentalne Hrvatske i tradicijskoga stvaralaštva koje Pitomača njeguje.

(Foto: Begović)<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Otvorenje Terezijane 2010
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar