Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
25.04.
2010.

BOK fest

21:49 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Bjelovarski odjeci kazališta ili kako su u svojoj skraćenoj i omiljenoj verziji prihvaćeni od svih – BOK-fest, kazališni je festival kojim se u više od dva tjedna prikazuju najkvalitetnije kazališne predstave u Hrvatskoj. Uz to, jedini je festival u Hrvatskoj koji objedinjuje kazališne predstave za djecu i za odrasle.

Prema riječima umjetničkog voditelja BOK FEST-a i jednog od najpopularnijih mladih hrvatskih glumaca, bjelovarčanina Gorana Navojca, namjera da u svom rodnom gradu organizira kazališni festival pokazala se posve realnom, a svrha svega je decentralizacija kulture.

Prvi Bjelovarski odjeci kazališta održani su 2003. godine, kada je izvedeno desetak predstava iz repertoara zagrebačkih kazališta Gavelle, Kerempuha, Komedije, Kazališta lutaka te splitskog HNK-a. BOK-fest počeo je predstavom "Slučaj Hamlet" kazališta Gavella, a predstave su izvođene na više lokacija. Osim u Domu kulture, održane su u prostorima Bjelovarskog kazališta, kina Gorica te na najzanimljivijem mjestu – starom pogonu tvornice "Koestlin".
Kao šećer na kraju, izvedena je predstava "cenzura za večeru" čiji je autor poznati češki nobelovac Jiri Menzel bio poseban gost na zatvaranju BOK festa.

Drugi BOK fest počeo je spektaklom puno prije samog otvaranja. Mjesec dana prije početka festivala, ulaznice su svečano puštene u prodaju. Prve su ulaznice prodavali hrvatski glumci Goran Grgić, Vedran Mlikota i Goran Navojec, dok je prvi kupac dobio besplatnu ulaznicu za predstavu "Plava soba", koja je, uzgred rečeno, rasprodana već isti dan. Većina predstava je rasprodana puno prije otvaranja kazališnog festivala.

Mjuziklom "Mali dućan strave" otvoreni su drugi Bjelovarski odjeci kazališta. Prepuna sportska dvorana govori o posjećenosti BOK-festa kao i pozitivnim odjecima Bjelovarčana na ovaj kulturni događaji.

Već istoga dana, u kasnim noćnim satima, Bjelovar je imao posebnoga gosta. Bio je to Goran Višnjić koji je samo par sati ranije doletio iz Los Angelesa. Idući dan, zajedno s prijateljima glumcima iz Hrvatske otvorio je izložbu kolege glumca i slikara pokojnoga Darka Ćurde.

Na drugom BOK-festu odigrane su sveukupno 22 predstave na pet različitih lokacija. Od toga 13 predstava za odrasle, 4 za djecu te 5 predstava za škole. Sudjelovalo je više od 100 glumaca, redatelja i producenata. Festival je trajao 17 dana, a osim predstava održane su tri kazališne radionice na kojima je sudjelovalo 20 odraslih osoba te 38 djece u dobi od 10 do 18 godina.

Poseban događaj bio je i humanitarni rukometni turnir na kojemu je sudjelovalo 52 učesnika podijeljeno u ekipe glumaca, političara, osvajača europskog prvenstva iz 1972. godine te mlade nade bjelovarskog rukometa. Turnir je pratilo više od 1.500 posjetitelja čijim je prihodom u humanitarne svrhe uplaćeno više od 10.000 kuna. Nakon turnira učesnicima se pridružio i poseban gost, Cro Crop, Mirko Filipović.

Na drugom BOK-festu sveukupno je učestvovalo tri stotine osoba, dok je sve priredbe pratilo četiri tisuće posjetitelja. Drugi Bjelovarski odjeci kazališta popraćeni su i u svim značajnijim medijima.

Vjerna kazališna publika, koje je u Bjelovaru sve više zahvaljujući i BOK-festu, prepoznala je kvalitetu festivala, što pokazuje rasprodanost ulaznica za većinu predstava.

Bjelovarski odjeci kazališta već zauzimaju visoko mjesto među sličnim kazališnim festivalima u Hrvatskoj. To pokazuje broj i kvaliteta odabranih predstava za BOK-fest, koji je od 2005. godine međunarodni.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Najbolje godine
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar