Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
15.10.
2011.

Osvrt

22:19 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U petak, 14. listopada 2011. od 12.30h do 13.35h održan je u Knjižnici i čitaonici IV. osnovne škole Bjelovar Povijesni kviz među učenicima 7. razreda povodom obilježavanja 20. obljetnice neovisnosti Republike Hrvatske, koja se cijeli tjedan obilježava u IV. OŠ Bjelovar.

Na kvizu su sudjelovali po tri učenika iz svakog 7. razreda (škola ih ima 5). Znači, na kvizu je sudjelovalo 15 učenika, sastavljenih u pet ekipa po tri učenika.

Pitanja za kviz je sastavila nastavnica Bojana Hribljan, koja predaje navedenim razredima povijest, a uobličila ih u Powerpoint prezentaciju i 4 vrste pitanja, knjižničarka Dejana Kurtović. Prva vrsta pitanja su bila konkretna (npr. Koji je hrvatski vladar prvi dobio titulu kralja Hrvatske i Dalmacije?), druga vrsta pitanja su bila u obliku Nadopuni rečenicu (npr. Hrvatsko ime je prvi puta spomenuto u __________ darovnici _______ godine.), treća vrsta pitanja su bila odabir ABC odgovara (npr. Koji papa naziva Tomislava kraljem Hrvata? – a) Nikola II., b) Aleksandar III. i c) Ivan X.), dok su u četvrtoj vrsti pitanja učenici morali odabrati točnu tvrdnju (npr. Koja je tvrdnja istinita? – a) Hrvatska je prvi puta priznata kao samostalna država i kneževina u doba kneza Branimira 879. godine, b) Hrvatska je prvi puta priznata kao samostalna država i kneževina u doba kneza Trpimira 879. godine i c) Hrvatska je prvi puta priznata kao samostalna država i kneževina u doba kneza Domagoja 879. godine). Sveukupno je bilo 24 pitanja. Pitanja su bila vezana uz prošlost Hrvatske što se uči u 6. razredu osnovne škole, tj. povijest Hrvatske od doseljenja Hrvata pa do 17. stoljeća, što je indirektno vezano uz današnju povijest Hrvatske i njezinu neovisnost.
Bjelovar info medij
Učenici su po ekipama zajedničkim i timskim radom rješavali pitanja po pitanja (kako ih je knjižničarka puštala) na jedan papir. Za svako pitanje su imali 60 sekundi. Pod budnim okom ih je motrila druga nastavnica povijesti škole, Ivana Smolec.

Nakon što su učenici riješili pitanja, nastavnica Smolec i knjižničarka Kurtović su ispravile odgovore svih pet grupa i utvrdile pobjedničku grupu. Pobijedila je ekipa 7. E razreda u sastavu učenika Pere Miškića, Marije Mikulić i Ivana Urha. Oni su zajedničkim timskim radom dobili 22 od 31 boda. Iza njih su bili učenici ostalih ekipa s 21, 20, 18 i 17 bodova.
Bjelovar info medij
Svi sudionici kviza su od knjižničarke Dejane Kurtović dobili utješne nagrade (a među njima i strip o kralju Tomislavu), a pobjednici glavnu nagradu, a to su knjige Povijeni atlas Hrvatske i Junaci Domovinskog rata.
Bjelovar info medij
Knjižničarka i nastavnice povijesti su vrlo zadovoljne ovakvim načinom suradnje i nadaju se da će i iduće godine organizirati Povijesni kviz.
Bjelovar info medij
Podatke ustupila knjižničarka Dejana Kurtović<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Ivica Kostelić U Bjelovaru
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar