Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › roen_je_novi_agent_007
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
10.06.
2015.

ROĐEN JE NOVI AGENT 007

08:24 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

U Bjelovaru je održana svečana, međunarodna filmska premijera režijskog prvijenca Igora Pečenjeva pod nazivom Double-O

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru 6. lipnja 2015. bio je svjetski filmski centar. Naš je grad posjetio glavom i bradom James Bond, u sklopu jedinstvene projekcije koja je na vidjelo iznjedrila neke iznimne, ali slabo poznate činjenice!

Jeste li znali da je inspiracija za novelu planetarno popularnog Jamesa Bonda bio špijun s naših prostora? Ukoliko niste, upamtite ime Dušana Popova, Dubrovčanina i dvostrukog agenta, ujedno i glavnog lika filma Double – O, koji se po prvi puta u svijetu projicirao upravo u našem kinu.

Naime, pisac Ian Fleming je popularni “Casino Royale” utemeljio na istinitom događaju iz Lisabonskog Casina, u kojem je vidio Dušana u akciji, a premijera koja se održala u Bjelovaru je igrani film o stvarnom Jamesu Bondu.

Ovaj kratkometražni film (u trajanju od dvadesetak napetih minuta) čiju su premijeru svi s nestrpljenjem očekivali, snimljen je u Pragu, a radnja se događa u nekoliko svjetskih gradova za vrijeme 2. svjetskog rata. Svečana premijera filma održala se na sam “Dan D” 6. lipnja, pošto je Popov odlikovan od strane engleskog kralja za svoje zasluge za dezinformiranje protivnika i omogućavanje iskrcavanja saveznika u Normandiji.

Radi se o koprodukciji između Češke i Hrvatske koju povezuje jedan od producenata filma Igor Pečenjev. Bjelovarski glumac tako je jedini hrvatski glumac u filmu Double-O i baš zbog njega premijera se i održala u Bjelovaru.

- Ideja je rođena iz strasti. Slijedio sam svoje srce i želio napraviti “špijunski” film, ali ne da bude jedan od, već da bude poseban, da bude drugačiji od ostalih, naglašava Pečenjev.

Najpoznatiji tajni agent na svijetu već je od 19.30 sati uz crveni tepih, glazbu i votku martini (protresenu, ne promiješanu), dočekivao posjetitelje, a neposredno nakon svečane premijere zabava se nastavila u ICE Night Baru na 007 inspiration domjenku na tematskom partyju. Na premijeru iz inozemstva došli su i glavni glumci filma, kao i nekoliko poznatih hrvatskih glumaca.

S obzirom da je ovo međunarodni projekt koji će zasigurno imati utjecaja i na svjetske filmske trendove, projekt je prepoznat od strane brojnih domaćih i međunarodnih partnera.

Iz Hrvatske ističemo Vivid produkciju na čelu koje je Željko Šmit kao koproducent, Grad Bjelovar, Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru, Ice bar u Bjelovaru, Visiobike, FrogCity Studio i Lika Club. Iz Češke su se posebno istaknuli Grand Hotel Praha i Caffe Mozart u Pragu.

Više informacija o samom filmu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Double-O. Napominjemo i da je film uvršten na svjetski IMDb.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
5. ve?er nacionalnih manjina Bjelovar
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar