Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › predstavljena_knjiga_hrvatska_u_zhrvnju_jugosfere_mladog_bjelovarskog_autor
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
27.03.
2015.

Predstavljena knjiga ‘’Hrvatska u žrvnju jugosfere’’ mladog bjelovarskog autora Davora Dijanovića

17:56 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Analiza položaja Hrvatske sa uzrocima i posljedicama na 600 stranica

U velikoj dvorani Croatia osiguranja u četvrtak je održana promocija jedinstvene knjige mladog, 28-godišnjeg Bjelovarčanina Davora Dijanovića, člana bjelovarskog ogranka Matice hrvatske.
U uvodnom dijelu predstavljanja o ovoj knjizi govorili su Josip Pečarić, vrhunski znanstvenik s oko 800 radova sa područja matematike, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u području nejednakosti, autor više od 20 publicističkih knjiga, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, zatim Mate Kovačević, hrvatski novinar, književni kritičar i politički analitičar, autor nekoliko knjiga u kojima se bavi političkim i povijesnim temama ključnim za razumijevanje hrvatske suvremenosti, Damir Pešorda, hrvatski književnik, ukrajinist, kroatist, profesor, publicist, prevoditelj, koji je magistrirao u Ukrajini, a doktorirao u Zagrebu, Benjamin Tolić, hrvatski filozof, prevoditelj, publicist i bivši diplomat, autor nekoliko knjiga i bivši glavni te odgovorni urednik HINE.

Bjelovar info medijWatermark image

Predsjednica Matice hrvatske rekla je da su čitatelji Davora upamtili sa nekih priredbi i kao autora nekoliko stotina novinskih i publicističkih članaka.
- Povijest, kultura i politika teme su o kojima je pisao, a najviše objavljivao na portalu Kulturnog vijeća, Hrvatskog tjednika, Hrvatskog slova i Političkog zatvorenika. Literarne radove objavljivao je u reviji Marulić, Zlatno pero. Član je Hrvatskog kulturnog vijeća, Udruge obnova i Matice Hrvatske. Mlad je, hrabar i marljiv. Lako je dobiti etiketu da je ekstremist, homofob, ustaška kuja i tko zna što sve ne, a ipak je izabrao ići tim težim putem. Put koji je popločen pločicama konformizma je sigurniji i lakši, s uvijek prisutnim vjetrom u leđa, a evo jedan mladi čovjek odlučio se za istinu, pisati i govoriti ono što misli. Neka vam bude blagoslovljen ovaj rad i sve što činite – rekla je predsjednica bjelovarskog ogranka Matice Hrvatske.

Prema onome što se moglo čuti od četvero predstavljača, sve njih je fascinirala mladost ovog autora. Najviše ih je fascinirala zrelost Dijanovićevih političkih analiza za što je potrebno dulje autorsko i političko iskustvo. Neki su čak pomišljali da Davor Dijanović uopće ne postoji te da je to ime pseudonim nekog starijeg autora. Izabrani članci i prikazi, čak 85 njih napisani su od ožujka 2009. do veljače 2015.
- Znate li koja je razlika između Četnika i Jugoslavena? Četnik je pošteni četnik, a jugoslaven je pokvareni četnik – rekao je Josip Pečarić koji je na početku predstavljanja knjige govorio o sadržaju i autoru. Gotovo svi predstavljači knjige podržavali su tezu da velikosrpsku politiku podupire Velika Britanija.
Autor na početku knjige progovara upravo o ovoj temi pod naslovom Velika Britanija i balkanske integracije jučer, danas i sutra. Na predstavljanju knjige rečeno je da iako su tekstovi uvršteni u knjigu nastaju kao reakcija na događaje u društvenom i kulturnom životu, slično samom autoru, tekstovi uvršteni u knjigu imaju veću i trajniju vrijednost od pukog zbroja članaka i prikaza objavljenog u periodici i na internetskim portalima.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Terezijana 2011.
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar