Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › no_knjige_2013
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
18.04.
2013.

NOĆ KNJIGE 2013.

22:37 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje, prve Noći knjige, i ove se godine ovom manifestacijom u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH, te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji traje od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Noć knjige 2013. održat će se u preko 100 gradova i mjesta diljem Hrvatske, s najvećim brojem programa u Zagrebu (71). Obilježit će se i na otocima, Braču, Hvaru, Lošinju, Rabu, Murteru, Krku, Korčuli i Pagu. Kada se tome pribroje gradovi na obali, s veseljem možemo zaključiti kako će veliki broj čitateljskih lampica te noći svijetliti duž cijelog Jadrana. No s knjigom će se družiti i u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Lici... Ukratko, u Noći knjige 2013. čitat će cijela Hrvatska.

Program Noći knjige 2013. održat će se u 174 knjižnice diljem Hrvatske, te u 50-tak knjižara i ostalih prostora koje su za svoje posjetitelje priredile bogat i raznovrstan prigodni program: od čitaonica i pričaonica za najmlađe, kreativnih radionica, kvizova, nagradnih igara, dramskih izvedbi, glazbenih slušaonica, javnih čitanja, projekcija filmova pa sve do klasičnih predstavljanja knjiga, druženja s autorima i zalogaja za ozbiljnije književne sladokusce.

U Noći knjige 2013. sudjeluje preko 200 pisaca te brojni urednici, prevoditelji, glazbenici, glumci, izvođači.., od kojih: Pavao Pavličić, Ivo Brešan, Arsen Dedić, Julijana Matanović, Damir Karakaš, Enes Kišević, Edo Popović, Branko Čegec, Boris Perić, Jasen Boko, Josip Bratulić, Nadežda Čačinović, Ante Stamać, Tonko Maroević, Viktor Žmegač, Miljenko Jergović, Ivica Prtenjača, Irena Matijašević, Ivana Šojat Kuči, Hrvoje Horvat, Dorta Jagić, Maja Hrgović, Kemal Mujčić Artnam, Jasna Horvat, Rujana Jeger, Antonija Mandić, Roman Simić Bodrožić, Krešimir Mićanović, Robert Međurečan, Damir Barbarić, Maša Kolanović, Boris Veličan, Branimir Špoljarić, Darija Žilić, Dinko Telećan, Anita Peti-Stantić, Nives Tomašević, Zdravko Zima, Silvija Šesto, Sven Medvešek, Milan Sijerković, Kristijan Ugrina, Ankica Čakardić, Jasenko Houra, Zlatko Ožbolt, Irena Žilić, Pero Kvrgić… i mnogi drugi.

Od stranih autora, u Noći će sudjelovati poznati litavski umjetnik i ilustrator knjiga za djecu Kęstutis Kasparavicius, te crnogorski pisac Milorad Popović koji će promovirati svoj roman"Karnera".

U Noći knjige, od ove godine sudjeluju i školske knjižnice (39), koje su prepoznale ovu manifestaciju kao priliku za promociju knjige i čitanja među učenicima. Zahvaljujući njihovu odazivu, program Noći knjige 2013. dobio je matineju. Također, Noć knjige održat će se i u nekoliko specijalnih knjižnica. Čitat će tako i medicinari, muzealci, pa čak i meteorolozi, a poezija će krenuti u noćnu šetnju i zagrebačkim ulicama.

U Noći knjige neće manjkati ni prodajnih akcija koje su osigurale knjižare, ponudivši svojim posjetiteljima brojne popuste i pogodnosti.

Na svečanom otvorenju Noći knjige u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 23. travnja s početkom u 18.00 sati, predstavit će se rezultati najnovijeg istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj (GFK, travanj 2013.), razgovarati o načinima poticanja čitanja i buđenja interesa za knjigu, te održati otvorenje izložbe „Kadar za čitanje“, nastale u suorganizaciji s Fotoklubom Zagreb. Izložba će nakon NSK krenuti na putovanje gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Otvorenje će završiti mini koncertom grupe Olovni ples koja je posebno poznata i po vrhunskim uglazbljivanjima hrvatske pjesničke baštine.

Organizatori "Noći knjige 2013" su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Projekt su podržali: Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA i Ministarstvo kulture RH.

Više informacija kao i detaljan program događanja potražite na stranici Noći knjige: http://nocknjige.hr.

Na stranici (rubrika Press) su dostupni i svi vizuali Noći knjige.


Noć knjige u Bjelovaru


Utorak, 23.4.2013. od 18 do 1 sat
Bjelovar info medij

Noć knjige u Čazmi


Utorak, 23.4.2013. od 18 do 1 sat

Program
18,00 – koncert dječjeg zbora Mali čazmanski slavuji
19,00 – proglašenje rezultata Natječaja za dječju kratku priču - Osnovna škola Čazma
20,00 – Čazmanski pARTy- gost Roman Simić Bodrožić
22,00 – koncert kantautora Srdjana Depola
23,00 – 01,00 – after party – knjige&rock´n´roll


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Terezijana 2011.
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar