Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › meushkolski_knjizhevni_kviz
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
02.05.
2012.

Međuškolski književni kviz

08:10 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U četvrtak, 26. travnja 2012. u prostorijama IV. osnovne škole Bjelovar održao se međuškolski književni kviz između učenika petih razreda sedam županijskih škola.

Njega već drugu godinu za redom organiziraju školske knjižničarke III. i IV. OŠ Bjelovar (Margareta Popčević i Dejana Kurtović). Njime se potiče čitanje, razumijevanje i poznavanje pročitanog djela, razvija navika čitanja, pisanja bilješki i natjecateljski duh.
Bjelovar info medij
Svi sudionici kviza

Na navedenom kvizu učenici su pokazivali svoje znanje iz romana Ivana Kušana "Koko u Parizu" u obliku pet pitanja: prepoznaj lik prema citatu, izbaci uljeza, nadopuni, abc i izravna pitanja. Pitanja je sastavila stručna Komisija u sastavu: knjižničarke Vjeruške Štivić iz Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar - Dječji odjel, knjižničarke Katarine Belančić iz Obrtničke škole Bjelovar i knjižničarke Rajne Gatalice iz Tehničke škole Bjelovar.
Bjelovar info medij
Članice komisije

Na kvizu je sudjelovalo sedam ekipa po tri učenika iz sljedećih škola: OŠ Garešnica, OŠ Veliko Trojstvo, III. OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Nova Rača, OŠ Đulovac i OŠ Trnovitica.
Bjelovar info medij
Ekipa IV. OŠ Bjelovar

Nakon uvodnog dijela i jutarnje zakuske započeo je kviz. Djeca su pismeno u ekipi odgovarali na 25 pitanja. Dva člana Komisije su pazili na red, a jedan čitao pitanja sa slideova jer su pitanja postavljena u obliku Powerpoint prezentacije.

Za to vrijeme su se njihove knjižničarke međusobno družile i dočekale pjesnika Paju Kanižaja, koji je djeci poslije kviza predstavio svoj rad i dvije nove knjige u izdanju Školske knjige: zbirke pjesama Tričave pjesme (koja je na popisu lektire za šesti razred) i knjigu Zapisi odraslog limača. Kroz duhovite stihove pjesnik je nasmijao djecu tako da su barem na trenutak zaboravili na rezultate kviza. Tijekom književnog susreta, vrijedna Komisija je ispravljala učeničke odgovore i dobila prijevremene rezultate. Nakon književnog susreta, Komisija je izvijestila sudionike sa prijevremenim rezultatima tako da su učenici sa svojim mentorima mogli vidjeti na koja pitanja nisu znali točno odgovoriti. Nakon žalbenog roka, donešeni su konačni rezultati.
Bjelovar info medij
Pajo Kanižaj

Prvo mjesto je zauzela ekipa OŠ Garešnica, drugo mjesto ekipa OŠ Veliko Trojstvo i treće mjesto III. OŠ Bjelovar. Oni su dobili priznanja i glavne nagrade (1. mjesto - knjiga Sanje Pilić: Zafrkancije, zezancije,... ; 2. mjesto - knjiga Paule Čatipović: Zajedno do kraja ; 3. mjesto - knjiga Ivana Kušana: Zagonetni dječak). Njihove mentorice su dobile zahvalnice i knjigu učenice IV. OŠ Bjelovar Paule Čatipović pod nazivom Zajedno do kraja. Ostali sudionici (među njima i ekipa domaćina IV. OŠ Bjelovar koja je zauzela četvrto mjesto zajedno s ekipom OŠ Nova Rača) dobili su pohvalnice i utješne nagrade.
Bjelovar info medij
Pobjednice iz OŠ Garešnica

Bjelovar info medij
Dobitnici nagrada s 1., 2. i 3. osvojenim mjestom

Nakon književnog kviza i susreta s Pajom Kanižajem, sudionici kviza su imali priliku međusobno se družiti na zajedničkom domjenku, koji su za njih priredili vrijedni kuhari IV. OŠ Bjelovar.

Predložak pohvalnica, zahvalnica i priznanja čini slika učenika IV. osnovne škole Bjelovar, a predstavlja Eifellov toranj, jedno od mjesta koje se spominje u romanu "Koko u Parizu".

Cijelu organizaciju kviza je vodila IV. osnovna škola Bjelovar, ravnatelj Milijan Bojanović i školska knjižničarka Dejana Kurtović zajedno sa svojim Malim knjižničarima koji su joj cijelo vrijeme kviza pomagali i bili desna ruka.

Dejana Kurtović<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Čijana u Velikom Korenovu
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar