Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › otvorena_izlozhba_umjetnik_to_sam_ja
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
18.06.
2014.

Otvorena izložba Umjetnik to sam ja

21:53 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” stalno se događa nešto zanimljivo, bilo da se rade predstave, promocije, radionice i uvijek se traži stolica više. Tako je bilo i jučer u 13 sati kada je Vjeruška Štivić, voditeljica Dječjeg odjela, otvorila svečani program, kojim je otvorena već tradicionalna postava, lipanjska izložba pod nazivom ”Umjetnik to sam ja”.

Mjesec dana prije otvaranja pozvali su sve svoje korisnike i ostalu Bjelovarsku djecu da pokažu svoju kreativnost, a pozvani su svi oni koji vole crtati, pisati, modelirati, fotografirati da donesu svoje radove.

Bjelovar info medijWatermark image

Tako su na izložbi postavljeni dječji likovni, literarni i kreativni radovi, djece od predškolske dobi pa sve do kraja osnovnoškolskog uzrasta.

- Zbog količine pristiglih radova postav izložbe će se mijenjati kako bi se za vrijeme prikazivanja izložila baš sva pristigla djela na natječaj, istaknula je nekoliko puta voditeljica Vjeruška Štivić.

Neki od autora izabrani su da sudjeluju na otvorenju izložbe, a program su uveličali i gosti iz Dječjeg vrtića Bjelovar, pod vodstvom odgajateljica Vere Hautman i Snježane Krmpotić. Djeca su izvela igrokaz ”Morska avantura” koji je napisala učenica 3. razreda II. OŠ Nika Žarec, a u nastavku programa pokazala je i svoje vještine na pianinu. Svoje literarne tekstove čitale su još i Petra i Majda Kušen, Nika Glavaš te Dora Križovan. Nažalost, Rea Ban koja je bila pozvana da sudjeluje na otvorenju nije uspjela stići zbog drugih obaveza i propustila je otvaranje, ali posjetitelji će moći vidjeti i njezina djela uz sva ostala na izložbi. Dora Jozić odsvirala je skladbu na flauti, a za kraj otvorenja zbor djece starije grupe igraonice otpjevao je pjesmu “Grga Čvarak”.
Bjelovar info medijWatermark image

Nakon spomenutih nastupa, voditeljica Vjera uručila je nagrađenima diplome, i to za pojedinačno sudjelovanje: Vedran Vuglić (makete), Nicole Vidović (lutke i likovni radovi), Antonija Mikačević (ručni radovi); literarni radovi: Nika Žarec, Dora Križovan, Gabrijel Žutina i Elena Dvoraček, Majda i Petra Kušen, Nika Glavaš, Rea Ban; likovni radovi Patrik Selak, najmlađi sudionik izložbe koji ima tek 4,5 godina, Walter Bohnec, Petar Kovačević, Sara Tomić, Hana Berak, Marija Vuglač, Ilenia Nimš, Lara Sić te Emilia Ciganović te diplome za grupne nagrade razredima koje su dobile njihove učiteljice i mentorice: Suzana Turković (4.c. III.OŠ), Mira-Ankica Klarić (4.a III.OŠ), Jasna Margetić (3.a III.OŠ), Nataša Brekalo (4.c III.OŠ), Vlatka Ileković (5d. II.OŠ), Jasmina Vuković, voditeljica filmske skupine V.OŠ Bjelovar, te odgajateljice Vere Hautman i Snježana Krmpotić (Dječji vrtić Bjelovar - starija skupina).

Knjižničarka Branka Mikačević ističe kako je jedan od glavnih ciljeva ove izložbe potaknuti male korisnike da stvaraju, kreativno provode svoje slobodno vrijeme te ističe da se svake godine uključuje sve više djece, a da na ovogodišnjoj izložbi osim likovnih i literarnih radova ima zanimljivih radova poput maketa, koje radi Vedran Vuglić, učenik 4. razreda III.OŠ, koji i sam ističe da je jako malo djece koja se bave ovom itekako zanimljivom vrstom razonode, a uz makete na izložbi još možete pogledati i ručne radove poput nakita, torbica za mobitele, ali i lutkice.
Bjelovar info medijWatermark image

Na kraju treba spomenuti da su u realizaciji sudjelovale voditeljica odjela Vjeruška Štivić te knjižničarke Tatjana Petrec - Selak, Ivana Blažeković i Branka Mikačević.

A vi, dragi Bjelovarčani, krenite put dječjeg odjela, na izložbu koju možete pogledati u radno vrijeme Dječjeg odjela knjižnice sve do sredine srpnja i to radnim danom od 8 do 19 sati te subotom od 8 do 13 sati i vjerujte, nećete požaliti jer ima toliko prekrasnih radova koji su zaslužili vašu pažnju, a tko zna možda baš vaš mališan ili osnovnoškolac nađe motiv i krene u avanturu koja se zove kreativnost i umjetnost.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Povijest Bjelovara
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar