Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kolumne › nishta_nas_ne_mozhe_iznenaditi
Bjelovar info medij RSS rubrika kolumne

NIŠTA NAS NE MOŽE IZNENADITI

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Piše: Željko Rukavina

Nepravomoćna presuda zagrebačkog Županijskog suda, kojom je nekadašnja predsjednica bjelovarskog Prekršajnog suda, osuđena zbog varanja na putnim troškovima, još je jedna pljuska našem pravosuđu. Doista je skandalozno da se sutkinja „proda“ za par desetaka kuna koliko iznosi dnevna autobusna karta od Bjelovara do Narte i natrag.Da stvar bude jasnija, gospođa sutkinja je od države dobila i stan u Bjelovaru na korištenje. To je doista dno dna. Ako je to u stanju učiniti osoba koja bi trebala biti u grupi moralne vertikale, kud onda plovi ova hrvatska „kifla“.

Postavlja se pitanje svih sudskih odluka koje je izradila ova, nekada prva, osoba Prekršajnog suda. Zbog njezinog upitnog ponašanja svi oni, kojima je ona potpisala presude, imaju moralno pravo njezine odluke smatrati papirom s kojim bi da je mekši trebali obrisati stražnjicu. Takvim osobama bi, bez obzira na konačni slijed, trebalo zabraniti ulazak u pravosudne institucije, osim ako ne dolaze na optuženičku klupu ili onu za svjedoke.

Da je uzrok velikih problema u ovoj državi upravo pravosuđe, znaju i ptice na grani. Sjetimo se samo sutkinje koja je pola otoka Brača prepisala na njoj „drage“ osobe. I tu se i dalje sve vrti u krug, umjesto da se na najdrastičniji način postupa s vinovnicima takvih odluka.

Još je uvijek u sjećanju obrazloženje skandalozne presude mladiću koji je zgazio dvije djevojke na pragu života. Mladić koji je na pješačkom prijelazu pokupio Makaranke je osuđen na kaznu ispod svakog zakonskog minimuma, jer dolazi iz „društveno prihvatljive obitelji“.

I Čobanković, koji je potpisao štetan ugovor po državu težak gotovo 30 milijuna kuna je također iz društveno prihvatljive obitelji, umjesto da ga se okuje lancima i da mu se zaplijeni sva imovina na ime naknade štete, njega se kažnjava radom za opće dobro. Sramota hrvatske države jer tko će išta investirati u zemlju u kojoj se teški prekršitelji zakona tretiraju blaže nego pijanac, koji piša uz banderu.

Šta je sa svima ostalim? Poput poznanice koja je u jedno zagrebačko raskrižje, ušla na žuto i kad je izlazila bilo je debelo upaljeno crveno svjetlo. Ali, ona nije iz društveno prihvatljive obitelji, makar je bila najbolja studentica, dobitnica Rektorove nagrade i s nepunih 25 godina upisala doktorat i radi na fakultetu. Po našim kriterijima ona je kriminalka kojoj je policajac odmah oderao kaznu od 3000 kuna i „oteo“ vozačku.

I onda se postavlja pitanje zašto mladi i obrazovani napuštaju ovu zemlju. Pa, zato što nisu iz „društveno prihvatljive obitelji“. Poput Bandića, koji vozi pijan, a kažnjava se policajac koji je to utvrdio. Ili Mamića, koji j… mater svima kome stigne. Zato Bandići, Sanaderi, Primorci, Čobankovići i suci poput Bračanke i „naše pravosudne princeze“ ne napuštaju ovo društvo jer ga kroje po svojim mjerama, ali nažalost od našeg sukna, koje ih ništa ne košta.

Osobno bi najsretniji bio kada bi kompletna garnitura koja će se uskoro prijaviti na Parlamentarne izbore, sjela u vlak s puno vagona i otišla „trbuhom za kruhom“, te probala maglu prodati s one strane sunčanih Alpa. Vjerujem da bi komisija pred koju bi izašli, nakon njihovih priča što će za mandata napraviti, završila u ludnici. No, ovako ćemo mi završiti u bijedi, a oni osigurati svoja pokoljenja. Čak je i Ostap Bender imao više moralnih prepreka na putu ka svojem milijunu od naših političara, pretvorbenih vitezova….. Tolstoj je rekao da se zadovoljstva bogataša stvaraju suzama siromaha.

Piše: Željko Rukavina
<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
INTERVJU: Matija Dedić
Bjelovar info medij 07.03.2011 | 16:10

Matija Dedić Trio promovira album “MD in NYC”…


Iz rubrike kolumne

Kolumnisti

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
8. gospodarski sajam sira u Grubišnom Polju
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar