Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › sport › odlichan_nastup_konjichkog_kluba_bjelovar_na_croatia_cupu_garchin_2011
Bjelovar info medij RSS rubrika sport
11.09.
2011.

Odličan nastup Konjičkog kluba ‘’Bjelovar’’ na Croatia Cupu Garčin 2011

23:31 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Laura Šapić druga, Ivana Dolić treća na 44 kilometra, Matija Vohralik treći na 114 kilometara

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Izvrsno poznavanje tempa i mogućnosti konja te karakteristika staze pokazale su članice Konjičkog kluba ''Bjelovar'' na utakmici kategorije A duljine 44 kilometra koja se održala u subotu u Garčinu (Slavonija).

Odlično pripremljena staza, dobro obilježena i perfektna organizacija cijelog događaja zasluga su domaćeg Konjičkog kluba ''Garčin'' koji se i ove godine pokazao kao jedan od najboljih organizatora.
Bjelovar info medij
Na utakmici s ograničenom brzinom kategorije, a na stazi duljine 44 kilometra pobijedila je domaća jahačica Ivana Biondić koja je od idealno zadanog vremena odstupila za samo pet sekundi. Druga je bila Laura ŠAPIć na grlu Zafro iz Konjičkog kluba ''Bjelovar'' koja je od idealnog vremena odstupila sa 31 sekundu, treća Ivana Dolić na pastuhu Garuda iz Konjičkog kluba ''Bjelovar'' koja je odstupila za 32 sekunde, četvrta Ivana Molnar na grlu Folen iz KK ''Husar '' iz Čazme koja je odstupila 36 sekundi, Peta Mia Šelović na kobili Rukmini iz KK ''Bjelovar'' koja je odstupila 37 sekundi, šesta Lea Kotević na grlu Sinah iz KK ''Soko'' koja je odstupila minutu i osam sekundi, sedma Lalita Tasić na kobili Kraljica Kunti iz KK ''Bjelovar'' koja je odstupila minutu i 15 sekundi i osma Karla Šebalj na grlu 147 Sany iz KK Hiperion koja je od idealnog vremena odstupila tri minute i 20 sekundi.
Bjelovar info medij
Riječ je o utakmici u kojoj je cilj zadanu stazu proći u idealnom (zadanom) vremenu i uz tempo od prosječno 12 km/h koje je za svaku od dvije etape po 22 kilometra bilo točno dva sata, te na kraju utakmice na veterinarskom pregledu spustiti puls konju na 56 otkucaja u minuti. Cilj ovakvih utakmica je jahače mlađe dobne kategorije, ali i mlade konje pripremiti za veće utakmice te naučiti jahače jahanju u zadanom tempu.
Bjelovar info medij
Pobjedu Ivane Biondić, domaće jahačice iz Garčina zasjenila je činjenica da ta jahačica, kao ni dvoje seniora, njenih klupskih kolega iz Garčina nisu dojahali u cilj u zadanom tempu (kao što su učinili svi ostali natjecatelji) već su, kada su bili u vidnom polju njihovog trenera, a na njegov zahtjev koji im je uputio telefonom, stali i čekali da im da znak da polako hodom krenu prema cilju. Kada su stigli pred ciljnu crtu, to troje jahača se zaustavilo i oko pola minute čekalo ''idealan'' trenutak za ulazak preko ciljne crte kako bi na takav način bili najbliže zadanom idealnom vremenu. Ovakav postupak nije opisan kao zabranjen u pravilniku Hrvatskog konjičkog saveza, no ostavlja dojam da se jahače ne uči jahanju u zadanom tempu (što je primarni cilj utakmice) nego ih se uči kako prevariti sistem i biti pošto-poto na pobjedničkom postolju.Na isti je način i u konkurenciji seniora na utrci od 44 kilometra sa zadanim vremenom pobijedila domaća jahačica Tea Biondić na konju Gazal Pasha iz Konjičkog kluba ''Ramarin'' koja je od zadanog vremena odstupila samo jednu sekundu. Drugi je bio Igor Kopejtko na kobili Lana iz KK Husar iz Čazme, dok je Romana Kerep na konju Atila iz KK ''Bjelovar'' bila sedma sa zaostatkom od jedne minute i devet sekundi. Tomislav Granić na grlu Johny iz KK ''Husar iz Čazme bio je isključen.
Bjelovar info medij
Utakmica duljine 114 kilometra, koja se računala i za državno prvenstvo u kategoriji juniora pobjedio je Fabijan Bitunjac na grlu Heros iz KK Ramarin koji je stazu prešao za 7 sati, 56 minuta i 30 sekundi. Druga je bila Klara Bakija na kobili Nandin iz KK ''Manjadvorci'' iz Istre, dok je treći bio Matija Vohralik na grlu Storny koji jaše za Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije. Četvrto mjesto zauzela je Tea Rupčić na kobili Majana iz KK ''Husar'' iz Čazme, dok je Mateja Jurina na Camaili iz KK ''Husar'' iz Čazme bila osma. Na istoj utakmici u seniorskoj konkurenciji najbolji je bio Milan Palčić na kobili 130 Sally iz KK ''Klinča sela'', druga je bila Daruvarčanka Olesija Wirsberger na kobili Ruža iz KK Hrvatski Sokol Vukovje.

U svakom slučaju, jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije odradili su dobar posao i pokazali se u najboljem mogućem svjetlu osvojivši odlične plasmane u fer nadmetanju.

(Tekst: Senka Budimir, foto: dr. Gordana Šelović)


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Kategorije

Iz rubrike sport

Sportske vijesti
BLOG

Loakalpatriot: Od Panonije do Slobodnog kraljevskog grada

Dejana Kurtović: Kulturni menadžer škole

Nenad Šantalab: ribolov, viseća kuglana, stolni tenis, boćanje, pikado i šah…
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar