Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › sport › u_bjelovaru_je_odrzhana_prva_utakmica_croatia_cupa_u_daljinskom_jahanju_pri
Bjelovar info medij RSS rubrika sport
15.05.
2015.

U Bjelovaru je održana prva utakmica Croatia Cupa u daljinskom jahanju; prijavljeno 36 natjecatelja

09:36 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Sarah Trčak pobijedila na 80 km

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Seniorka Sarah Trčak iz Bjelovara na kobili 367 Hadi Hamdani iz KK ''Furioso'' u subotu je pobijedila u konkurenciji seniora u utakmici na 80 km koja se održala u organizaciji Konjičkog kluba ''Bjelovar''.

Uz nju je u kategoriji seniora startao samo jedan natjecatelj u toj kategoriji, ali je bio isključen zbog šepanja njegovog konja. Bila je to prva utakmica daljinskog jahanja ove sezone u Hrvatskoj, a prijavljeno je bilo čak 36 jahača iz cijele Hrvatske. Na startu utakmice na 80 km pojavilo se tri jahača para, a uspješno su savladali zahtjevnu kilometražu Šebalj Dominik na grlu 43 Mabrouk Mohar iz KK ''Hiperion'', drugo je mjesto zauzela Natali Bošnjak na grlu 21 Nik iz KK ''Istra'', dok je jedna jahačica odustala od natjecanja u trećoj etapi natjecanja.

Bjelovar info medijWatermark image

U utakmici za seniore na 60 km startao je samo Jurković Milan na grlu Pasha iz KK ''Soko'' iz Istre te je nakon uspješno prijeđene staze osvojio prvo mjesto.

U utakmici dužine 38 km u kategoriji seniora prijavljeno je 20, a na start utakmice je izašlo 19 natjecatelja. Najuspješniji senior je bio Matija Vohralik na grlu 235 Sokol iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, druga je bila Petra Špehar na kobili Chloe iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije te treće mjesto Ivan Terlević iz KK ''Soko''.

U seniorskoj utakmici na 38 km su iz Bjelovarsko-bilogorske županije nastupili još i Ena Tudić na kobili 157 Sandini iz KK ''Furioso'' koja je bila četvrta, Sandra Perevender Nekvapil iz KK ''Hrvatski soko'' Vukovje na kobili Alma koja je zauzela šesto mjesto, Dražen Ivanović na kobili 119 Madhavi iz KK ''Bjelovar'' koji je zauzeo deseto mjesto, Olesja Wirnsberger na konju ''Laki'' iz KK ''Hrvatski soko'' Vukovje te Sanja Toth na kobili 415 Holly iz KK ''Bjelovar'' koja je zauzela 15. mjesto dok je na toj utakmici bilo isključeno četiri natjecatelja zbog padova sa konja, šepanja i kašnjenja na cilj.
Bjelovar info medijWatermark image

U juniorskoj konkurenciji na 38 km na svom prvom nastupu pobijedila je Mateja Vohralik na kobili 114 Gara iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, drugi je bio Ivan Babić na konju 286 Orion iz KK ''Soko'', dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Karlo Radetić na grlu 482 Marah.

U juniorskoj konkurenciji je bilo ukupno sedam natjecatelja, a iz Bjelovarsko-bilogorske županije nastupili su još Tea Vitina na grlu Luna iz KK ''Hrvatski soko'' Vukovje koja je bila šesta, dok je sa jednom sekundom zaostatka sedmi bio Kristijan Dijanek na kobili 9 Gidran-2 Semsa iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije kojemu je ovo bila prva utakmica.

Vrijeme je bilo naklonjeno ovoj sportskoj manifestaciji, no velike vrućine su zahtijevale velike količine vode na stazi i na mjestu za odmor između etapa. Uz manje nezgode utakmica je odrađena odlično, a na stazi se izgubilo tek nekoliko natjecatelja koji su brzo vraćeni na pravu stazu. Zanimljivo je da je zbog pogreške zamalo do diskvalifikacije dojahao već iskusni domaći jahač Matija Vohralek koji je usprkos tomu pobijedio na utakmici dužine 38 km i pritom mentorirao dvanaestogodišnjoj sestri koja je zauzela prvo mjesto u toj utakmici u kategoriji juniora.

Tehnički delegat Zlatko Kramarić koji je pregledao staze utvrdio je da su odlično označene, a na utakmici su sudili kao glavni sudci Senka Budimir i Smiljka Selanec, dok su veterinarske preglede sportskih konja odlično odradili veterinari Nika Brkljača Bottegaro, Ivan Đureković i Damir Keber. Glavni Steward bio je Vladimir Vlajinić. Natjecanje su pratili Ognjen Preost, predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza i Josip Trogrlić, predsjednik Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a organizaciju su Konjičkom klubu ''Bjelovar'' pomogli Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije, Kavana i slastičarnica Zagorje te Moto klub White City Riders.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Kategorije

Iz rubrike sport

Sportske vijesti
BLOG

Igor Rogović: Glavobolja nije bolest i nije vaš neprijatelj

Loakalpatriot: Slobodni kraljevski grad
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar