Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › sport › knezhevi_vinogradi_tree_kolo_croatia_cupa
Bjelovar info medij RSS rubrika sport
27.05.
2013.

Kneževi vinogradi; treće kolo Croatia Cupa

20:28 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Odličan nastup jahača iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Jahači udruženi u Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije iskazali su se odličnim plasmanima na 3. kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju koje je održano u Kneževim vinogradima u Baranji.

Iako je ovo prvi puta da je utakmica u daljinskom jahanju održana u toj općini, organizacija je bila odlična, a staza prekrasna. Jahači su mogli uživati u potpuno novoj stazi i novim krajolicima na utrkama dugim 38, 71 i 89 kilometara.

Sudjelovalo je pedesetak konja iz svih krajeva Hrvatske, a odlične plasmane postigli su jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U utakmici za juniore dužine 38 kilometara u dvije etape briljirao je Domagoj Stančec koji je tek prošlog vikenda položio ispit za licencu, a za sedam dana ubrao prvi trofej za svoj savez. Na osmogodišnjoj kobili Hajnalka gidranske pasmine pretrčao je stazu prosječnom brzinom od 15 km/h i osvojio prvo mjesto na svom prvom službenom nastupu. Drugi je bio Nino Radošević na petogodišnjoj kobili 141 Lana koji je sa zakašnjenjem od osam minuta i prosječnom brzinom 14,3 km/h osvojio drugo mjesto, dok je treća bila Viviana Bandov iz KK Osijek na petogodišnjoj kobili Diploma el Sbaa.

U utakmici na 38 km u dvije etape za seniore pobijedio je Branko Kovačić na desetogodišnjem Floretu koji jaše za Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije. On je stazu savladao prosječnom brzinom od 14,6 km/h dok je druga bila Bianca Šepak na grlu Adolf, također iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije koja je u cilj ušla samo sa jednom sekundom zakašnjenja. Trećeplasirani Marin Samardžić i četverogodišnji kastrat Pluton za njima su kasnili 37 minuta i postigli treće mjesto. U utakmici za seniore nastupio je iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije još i Siniša Jurić na grlu Gavallier koji je isključen zbog presporog trčanja u prvom krugu.

U utakmici na 71 km za juniore nastupili su samo dva juniora: Karla Šebalj koja je bila prva na kastratu Sanny, a stazu je pretrčala prosječnom brzinom od 12,6 km/h. Lea Kotević i Sirio su isključeni na 21. kilometru zbog lošeg stanja konja.

U utakmici za seniore na 71 km pobijedila je Marija Skender na osmogodišnjem pastuhu Kuhaylan Zaid-Harpun iz KK Hrvatski sokol Vukovje (Bjelovarsko-bilogorska županija) koja je stazu pretrčala s prosječnom brzinom od 14,6 km/h, drugi je bio Marijan Pocrnčić na trinaestogodišnjoj kobili Camali iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, stazom se kretao prosječno 11,6 km/h, a za prvoplasiranom je kasnio 1 sat i 13 minuta. Isključeni su bili Mario Di Leonardo na desetogodišnjoj kobili 204 Ajša El Hafi iz KK Sveti Juraj i Davor Lipovac na šestogodišnjoj kobili Hita iz KK Magušar.

U utakmici CEN1* na 89 km za juniore isključena je Laura ŠAPIć na konju Zafro iz KK ''Špar'' zbog šepanja, kao i Dominik Šebalj i kobila Luana Fekhra iz KK ''Hiperion''.

U utakmici CEN1* na 89 kilometara za jednu sekundu pobijedio je Milan Palčić i 130 Saly iz KK ''AS-Klinča Sela'' koji je stazu prešao sa prosječnom brzinom od 15,6 km/h. Sekundu iza njega u cilj je uletjela Olesija Wirnsberger na kobili Ruža iz KK ''Hrvatski sokol'' Vukovje (Bjelovarsko-bilogorska županija) dok je treća bila Iva Lipovac i Thor iz KK Magušar koja je zaostala samo minutu i pol. Tako su jahači iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije postigli veliki broj plasmana u svim kategorijama.

Svojim programom i aktivnostima Konjički savez BBŽ potiče natjecanja velikog broja jahača u raznim disciplinama. Tako je i u disciplini dresurno jahanje, Croatia cupa, Zagreb 11.5.2013. utakmica E3 Lalita Tasić na grlu Tulasi u spojenoj kategoriji D1 i D2 osvojila ukupno treće mjesto, dok je u Croatia cupu za pony konje osvojila deset bodova (najviše koliko se može) koji se zbrajaju za ukupan plasman u Croatia cupu za Pony konje. Dosta dobra bila je Ivana Dolić, također na Tulasi u dresurnom jahanju utakmici A3 gdje je osvojila odlično peto mjesto od devet koliko ih je bilo s licencama D1 i D2.


Bjelovar info medijBjelovar info medijBjelovar info medijBjelovar info medijBjelovar info medijBjelovar info medij

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Kategorije

Iz rubrike sport

Sportske vijesti
BLOG

Igor Rogović: Uronite u sasvim novi svijet - mudraci ga zovu blaženstvo

Igor Rogović: Glavobolja nije bolest i nije vaš neprijatelj

Lokalpatriot: Grad po mjeri svakoga čovjeka
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar