Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › zhupanijsko_natjecanje_u_znanju_i_kreativnosti_chitanjem_do_zvijezda_u_bbzh
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
06.03.
2014.

Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda u BBŽ-i

23:57 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Diljem Hrvatske se od prosinca do travnja održava natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda, projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, u kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više škola i sve više učenika.

Natjecanje se sastoji od dva dijela:
a) kviz znanja
b) prezentacija plakata

Učenici trebajui pročitati tri knjige hrvatskih književnica: Priče iz davnina Ivane Brlić Mažuranić (Šuma Striborova, Regoč, Ribar Palunko i njegova žena, Sunce djever i Neva Nevičica, Lutonjica Toporko i devet župančića, Kako je Potjeh tražio istinu, Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Jagor), Dolores i šumske sjene Irene Begić i Stakleni dvorac Maje Brajko Livaković. Na osnovu pročitanog teksta prilaze rješavanju testa znanja i izradi svojeg likovnog rješenja na zadanu temu.

Županijsko natjecanje u našoj županiji ove se godine održalo u Osnovnoj školi Rovišće 27. veljače 2014. Na natjecanju je sudjelovalo osam škola naše županije s ukupno 27 učenika, od čega 24 učenika u 8 ekipa na natjecanju u poznavanju književnih djela, a 3 učenika samo s plakatom, dok je 3 učenika pisalo test i prezentiralo plakat. Znači, učenici iz šest škola su izradili plakate.

Učenici naše škole, IV. OŠ Bjelovar, u natjecanju Čitanjem do zvijezda sudjeluju već treću godinu, za natjecanje ih priprema knjižničarka Dejana Kurtović, a motiviraju nastavnici hrvatskoga jezika.

Našu su školu u ispitu znanja predstavljala tri učenika koja su ostvarila najbolje rezultate na školskom natjecanju: Josip Pintarić, 5. e, Ivan Beljan i Jan Kranjec iz 7. c razreda. Na županijskom natjecanju je svaki učenik za sebe rješavao test, ali su im se bodovi zbrajali. Naša ekipa je osvojila treće mjesto s 85 bodova od sveukupnih 150. Prvo mjesto je zauzela ekipa OŠ Trnovitica, Velika Trnovitica s ukupno 109 bodova (Tena Maričić,Tea Kiš i Valentina Šušnjarac, 6. razred), a drugo mjesto OŠ Berek s ukupno 105 bodova (Manuela Gogić, Ana Grdan i Valerija Krpan, 6. razred). Obje ekipe je pripremala knjižničarka Martina Barberić. Prve dvije ekipe su se plasirale na regionalno natjecanje. Članovi povjerenstva za pisani dio natjecanja bile su knjižničarka Vjeruška Štivić i učiteljice Žana Novaković i Melita Pek.

Istovremeno se naš učenik Filip Beljan (5. c razred, IV. OŠ Bjelovar) natjecao sa svojim plakatom u kategoriji izrade plakata. Svojim likovnim rješenjem na temu "Likovi slavenske mitologije u djelima Ivane Brlić Mažuranić" osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju i plasirao se na regionalno natjecanje, uz učenicu Nikolinu Poplašen iz OŠ Garešnica, koja je osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju. Članovi povjerenstva za ocjenjivanje plakata bile su knjižničarke Tatjana Kreštan te nastavnice Suzana Jurić i Dijana Pertunaj.

Regionalno natjecanje će se održati u Čakovcu u travnju ove godine. Glavna koordinatorica za osnovne škole je knjižničarka Tanja Radiković iz OŠ Ivanovec.

Poslije natjecanja, za vrijeme ispravljanja testova, učenici su imali priliku upoznati se s autoricom romana Stakleni dvorac Majom Brajko Livaković na književnom susretu u knjižnici. Književnica Brajko Livaković, koja je ujedno knjižničarka u Knjižnicama grada Zagreba, vrlo je nadahnuto, zanimljivo i poučno govorila o svojim knjigama, stvaranju i životu općenito.

Nakon književnog susreta proglašeni su pobjednici i dodijeljene diplome, zahvalnice i nagrade svim učenicima i mentorima. Sponzor je bila izdavačka kuća Alfa.

Organizatorice županijskog kviza su bile knjižničarka OŠ Rovišće Mirjana Milinović, povjerenica županijskog natjecanja, i ravnateljica OŠ Rovišće Blanka Klemić.

Učenici su bili izuzetno vrijedni i zaslužuju sve pohvale!

(Podatke ustupile knjižničarka IV. OŠ Bjelovar, Dejana Kurtović i knjižničarka OŠ Rovišće, Mirjana Milinović)<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Nitko, nitko nikada nije tako igrao Fausta
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar