Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › zabavan_i_pouchan_dan_komercijalne_i_trgovachke_shkole_bjelovar
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
13.03.
2014.

Zabavan i poučan Dan Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar

09:48 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Kad slavimo Dan škole to je uvijek posebna svečanost. Ove godine 12. ožujka proslavili smo ga 12. put za redom. Tradicionalno Dan škole slavimo uoči Međunarodnog dana prava potrošača koji se obilježava 15. ožujka.

Ove godine ponovo je bilo svečano, zabavno, edukativno, kreativno, zanimljivo i poučno te prožeto druženjima i upoznavanjem. Učenici su predlagali teme i predavače te birali što će slušati, na kojim radionicama ili aktivnostima će sudjelovati. Ponuđeno je dvadesetak tema i svatko je pronašao ponešto za sebe.

Bjelovar info medijWatermark image

Oni željni kreativnih radionica pridružili su se Sanji Papić i sudjelovali na radionici „Proljetna kutijica“ gdje su ukrašavali posudice koje su ponijeli kući.
Bjelovar info medijWatermark image

Anamarija Posavac i Jadranka Rosić u „Slatkoj radionici“ poučile su zainteresirane izradi figurica od ticino mase, a imali su priliku ukrasiti pravu tortu koju su na kraju i kušali.

Učenici su vježbali kako izraditi strip i plakat na računalu pod vodstvom Daniele Ivanov-Štimac.

O šminkanju danas, ali i kroz povijest govorila je Nataša Janković. Demonstrirala je pravilno nanošenje korektivne šminke za što su posebno bile zainteresirane djevojke, ali i profesorice.
Bjelovar info medijWatermark image

Dečke su najviše zanimali putovi hrvatske nogometne reprezentacije pa su izazvali pravu gužvu na predavanju „Od SAD-a do Brazila“ koje je održao Dario Malogorski.

Sportu je posvećeno i predavanje „Olimpijada i paraolimpijada“ koje su održali Slaven Hudina, hrvatski paraolimpijac i njegov trener Nikola Kovaček.
Bjelovar info medijWatermark image

U sportskom duhu odigrana je i košarkaška utakmica nastavnici – učenici koja je još jedno lijepo iskustvo za sve koji su igrali i gledali.

Svoja znanja odmjerili su učenici trećih razreda usmjerenja prodavač u kvizu „Tko zna-zna!“. Kviz su pripremili i vodili Natalija Konir i Zoran Atlija.

Da naši učenici vole glumu dokaz je veliki broj učenika okupljen u dramskoj radionici Nikoline Marinić koja je radionicu vodila uz pomoć Tomislava Cuga.
Bjelovar info medijWatermark image

Zdravlje, briga o vlastitom tijelu i kultura prehrane bile su teme predavanja koje su održali Marin Višić i Marija Zegnal Koretić.

Osim pravilne prehrane, važno je i kretanje, vježbanje i ples. Plesnu radionicu „Korak po korak“ vodila je Biljana Jorgić uz pomoć Maje Ivanović, a tajne step aerobica otkrila je trenerica Sanela Medak Tolić uz pomoć Jadranke Rosić i Marije Heged.
Bjelovar info medijWatermark image

Katarina Belančić i Rajna Gatalica podijelile su svoja iskustava i dojmove s putovanja u Indiju. Slušala se indijska glazba, kušali indijski specijaliteti, izloženi su predmeti i sariji, govorilo se o devanagarskom pismu te o studiju indologije.

Kako je provela svoje ljetne praznike s puno humora ispričala je Anamarija Pikivača u predavanju „Amerika nadohvat ruke“.

„Tko se boji psihijatra još?“ pokušala je saznati naša gošća Iva Manestar Hlebec te učenicima objasnila tko je i što radi psihijatar.

Nina Plažanin upoznala je učenike s načinom života i kulturom gluhih osoba te znakovnim nazivljem koje se koristi u zajednicama gluhih osoba.

Što su to pop up trgovine i kako urediti trgovinu ili izlog, govorila je dizajnerica Tatjana Malnar Pocrnić. Na kraju je svaki učenik izradio jednu ukrasnu vrećicu.

TALENT SHOW bio je vrhunac ovogodišnjeg Dana škole. Dramska skupina 1.a i 1.b razreda pod vodstvom Nikoline Marinić izvela je točku Romeo i Julija.

Ivan Subotičanec i Nikolina Filić pokazali su glazbene talente.

Program su obogatili naši učenici Ivan Lukač i Josip Tulić koji svoje slobodno vrijeme provode svirajući u tamburaškim sastavima Ledina i Panonija band pa su nam predstavili svoj rad i svojom svirkom dignuli sve na noge.
Bjelovar info medijWatermark image

Na opće oduševljenje svih prisutnih Dan škole završio je na najbolji mogući način: glazbom, pjesmo i plesom uz želju za što više ovakvih školskih dana.

(Tekst i foto: Ornela Malogorski)<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
BOK humanitarni koncert
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar