Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › vjeronaucna_olimpijada_za_bjelovarsko_bilogorsku_zupaniju
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
20.02.
2015.

Vjeronaučna olimpijada za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

19:40 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U Medicinskoj školi Bjelovar održano je natjecanje iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada za Bjelovarsko-križevačku biskupiju. Tema natjecanja bila je Drugi vatikanski sabor. U navedenoj Olimpijadi sudjelovalo je ukupno 24 učenika, odnosno po četiri učenika iz sljedećih škola: Gimnazija Bjelovar, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica, Srednja škola Dragutina Stražimira Sv. Ivan Zelina, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, Tehnička škola Bjelovar te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Susret je započeo okupljanjem učenika i njihovih mentora u 09:00 sati pozdravnim govorom i molitvom bjelovarsko-križevačkog biskupa, mons. Vjekoslava Huzjaka.
Nakon što su se učenici upoznali s pravilima natjecanja, počeo je pismeni ispit nakon čega je uslijedila zaslužena okrjepa za natjecatelje.
Dok su mentori ispravljali pismene ispite, domaćini su za natjecatelje organizirali ručak i prigodnu radionicu vezanu uz Korizmu.
Na spomenutoj radionici, natjecatelji su bili podijeljeni u četiri grupe, a zadatak svake grupe bio je izraditi čestitke zadanih motiva uz pomoć šarenih salveta. Da su natjecatelji zaista dobro i ozbiljno obavili dobiveni zadatak potvrđuju i fotografije u kojima je oduševljenje očigledno, a napravljeni radovi za svaku pohvalu.
S obzirom kako je sadržaj natjecanja bio vrlo raznolik, uslijedila je ekipna tombola, a potom i kviz: „Tko želi biti Isusov Milijunak“.
Natjecatelji su i ovoga puta pokazali zavidno znanje iz vjeronauka, a njihovi mentori bili su ponosni na svoj uloženi trud tijekom godine koji je sada urodio plodom.
Kako sve što je lijepo kratko traje, pokazalo se istinitim i ovoga puta. Naime, uslijedio je finalni dio Olimpijade u kojem smo saznali konačnu ljestvicu poretka natjecatelja.
No, bez obzira na to tko je ostvario kakav uspjeh, vlč. Mirek Hrvojić, predstojnik Katehetskog ureda Bjelovarsko-križevačke biskupije naglasio je kako je najbitnije sudjelovati i stvarati nova prijateljstva te uspomene koje nam ostaju za cijeli život.
Nadalje, ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Nena Arvay pozdravila je učenike i njihove mentore te im zahvalila na njihovom dolasku i sudjelovanju, poklonivši svima prikladne poklone kao sjećanje na boravak u Školi.
Naposljetku, čestitamo učenicima i mentorici Srednje škole Dragutina Stražimira Sv. Ivan Zelina na osvojenom 1. mjestu i želimo im puno uspjeha na državnom natjecanju!

Ana-Marija Ivanković, prof.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
10. BOK, Murlin Murlo
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar