Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › obiljezhen_djechji_tjedan_u_chazmi
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
10.10.
2012.

Obilježen Dječji tjedan u Čazmi

16:42 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U okviru Dječjeg tjedna koji je započeo 1. listopada 2012. u organizaciji Društva Naša djeca Čazma, dječji vrtić Pčelica Čazma i učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Čazma okupili su se na Gradskom trgu sa porukom ''Ljubav djeci prije svega.

Vrtićka djeca i učenici prvog i drugog razreda na trgu su ispisivali kredama svoje poruke odraslima, a učenici trećeg i četvrtog razreda na dječjem igralištu pisali su poruke na papire koje su sa predstavnicima Društva Naša djeca uručili gradonačelniku Dinku Piraku.

Također, Društvo Naša djeca preselilo se u novi, veći prostor (bivši prostor Crvenog križa) kojeg im je dodijelio Grad Čazma na korištenje te gdje su upoznali zainteresirane građane o njihovom budućem radu. U svojim novim prostorijama planiraju otvoriti radionice za djecu kao što je glazbeno-engleska-igraonica-radionica koja će se održavati svakog ponedjeljka od 18,15-18,45 sati, radionica kreativnog pisanja koja će se održavati svakog drugog četvrtka. Kreativne radionice osmišljene za provođenje slobodnog vremena djece (izrada različitih prigodnih predmeta vezana uz godišnja doba, blagdane i sl. uz čitalački poticaj [motivacija uz pjesmice, priče i dr.]) održavat će se svake subote od 16,00-18,00 sati. Logopedska terapija održavat će se ponedjeljkom od 16,00-18,00 sati koju će voditi Gordana Jančić prof. logoped.

U gradskoj knjižnici Slavka Kolara otvorena je izložba slika mladog čazmanskog umjetnika Dorijana Ivana Čmrleca, učenika 2. razreda Srednje škole u Čazmi.

Zadnjeg dana obilježavanja Dječjeg tjedna, 6. listopada 2012. započelo se sa oslikavanjem zida uz vodstvo učiteljice likovne kulture Ivane Barišić Tomšić.

Obilježen Dječji tjedan u Gradskoj knjižnici ČazmaGradska knjižnica Slavka Kolara Čazma u suradnji s Društvom Naša djeca Čazma i pod pokroviteljstvom Grada Čazme održala je Dječji tjedan od 1. do 7. listopada 2012.

Obilježavanje Dječjeg tjedna započelo je otvaranjem izložbe likovnih radova mladog Čazmanca Ivana Doriana Čmrleca. Za učenike područnih škola Grabovnica i Miklouš održana je kostimirana predstava ''Pčelice pazi'' kazališne družine ''Don Hihot''. Predstava je održana uz stručnu pomoć Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu iz Zagreba i Agronomskog fakulteta kojom su htjeli upozoriti na to da ukoliko pčelice nestanu, čovječanstvo je u velikoj opasnosti te nam preostaju još samo četiri godine života.

Održana je javna tribina ''Abeceda učenja'', a neke od obrađenih tema bile su sustavno učenje i aktivnosti na nastavi, vrijeme za učenje i stjecanje radnih navika, radni prostor i slobodno vrijeme te suradnja roditelja s učiteljima i profesorima.

Kako bi se potaknulo djecu na čitanje, zajedništvo i suradnju održano je čitanje slikovnice Djed i repa na čiju su temu djeca glumila u igrokazu te crtali pastelama.

Zadnji dan Dječjeg tjedna obilježen je Danom otvorenih vrata knjižnice kako bi se potaknula rana pismenost kod djece te uputilo na važnost čitanja djeci od najranije dobi, također knjižnica je omogućila besplatno učlanjenje za djecu predškolske dobi.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Tartuffe
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar