Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › no_knjige_u_medicinskoj_shkoli_bjelovar
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
28.04.
2013.

NOĆ KNJIGE U MEDICINSKOJ ŠKOLI BJELOVAR

08:16 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Iako su školske knjižnice odavno učinile velike pomake u kulturnoj i javnoj djelatnosti, njihova je percepcija u javnosti još uvijek vezana uglavnom uz posudbu lektire. Često ponavljamo da je uloga škole i knjižnice u poticanju i promicanju čitanja od neprocjenjive važnosti. Ovih dana se često mogla čuti poražavajuća činjenica da Hrvati skandalozno malo čitaju. Prema istraživanju (GFK, travanj 2013.) u proteklih godinu i pol dana 52 posto građana Hrvatske nije pročitalo nijednu knjigu, a usporedbe radi, u Njemačkoj je slično istraživanje navika čitanja pokazalo da čak 72 posto građana pročita barem jednu knjigu mjesečno.

Vrijeme je da svi djelujemo, a jedan mali korak su aktivnosti vezane uz državnu manifestaciju Noć knjige. Medicinska škola Bjelovar drugu se godinu zaredom uključila u obilježavanje ove manifestacije koju je ove godine provodilo više od 200 knjižnica u cijeloj Hrvatskoj.

Čitanje, pjesme, poezija i priče povezani su umjetnički izričaji koji su dominirali susretom u našoj školskoj knjižnici. U programu su sudjelovale Zdenka Mija Brebrić, Nada Crnogorac, Ana Malčić i Irena Žilić.
Bjelovar info medij
Ana Malčić učenica je trećeg razreda Medicinske škole, talentirana članica Bjelovarskog kazališta, a nedavno je sudjelovala na državnoj smotri Lidrano gdje je kazivala stihove Rastemo pod umjetnim svjetlima. Autorica stihova je profesorica Nada Crnogorac, a učenici, profesori i gosti imali su prigode čuti i druge stihove u izvedbi same autorice. Naša gošća bila je i Zdenka Mija Brebrić, uspješna autorica znanstvenih, stručnih, ali i literarnih tekstova. Autorica je pročitala svoje tri kratke priče. Budući da je 2013. godina proglašena godinom čitanja naglas, ove autorice smo odabrali i stoga što osim spisateljskog dara imaju i talent interpretacije.

Osim domaćih, bjelovarskih poznatih i priznatih autorica, u glazbenom dijelu je sudjelovala gošća iz Zagreba, mlada glazbenica, kantautorica Irena Žilić koja je već postigla uspjeh i ugled na hrvatskoj glazbenoj sceni. Irena je nedavno u vlastitom izdanju objavila EP 'Days Of Innocence' (free download) i sve češće se spominje u kontekstu sjajnih mladih kantautorica.
Bjelovar info medij
Na kraju susreta prisjetili smo se i samog povoda obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava te smo se pridružili običaju darivanja knjiga i ruža, a prisutne smo pozvali da se uključe u akciju BookCrossinga.

Vjerujemo da će ovo naše druženje biti poticaj za čitanje ostalih radova naših gošći kao i povod preslušavanja albuma koji je Irena objavila i koji se može preuzeti besplatno i bez kršenja autorskih prava.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Debitanti
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar