Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › kad_nacrtam_bude_zhiv
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
30.04.
2014.

KAD NACRTAM, BUDE ŽIV

21:53 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Mnoga djeca koja vole crtiće sigurno su se puno puta u životu zapitala kako oni zapravo nastaju i koji se to čarobnjaci igraju linijom, bojama i zvukovima.

Učenici Medicinske škole nedavno su dobili sjajnu priliku koja se ne propušta! U školskoj knjižnici 19. ožujka 2014. održana je jednodnevna radionica animacije pod nazivom Kad nacrtam, bude živ u organizaciji knjižničarke, a pod stručnim vodstvom i majstorskim okom poznate likovne umjetnice, crtačice stripova i animiranih filmova, inače nastavnice likovne kulture u Osnovnoj školi Rovišće Irene Jukić Pranjić, prof.

U stvaranju crtića sudjelovale su učenice drugih razreda: Natali Manojlović, Veronika Jukić i Lucija Kapustić i četvrtog b. razreda (članice Kluba čitatelja Medicinske škole): Anamarija Koturak, Mirna Mužar, Nikolina Čengić i Mateja Horvat.

Radionici su prethodile duge i pomne pripreme: čitanje odabranih lektirnih djela s popisa za državnu maturu: Gospođa Bovary, Stranac, Nora, Preobražaj, Crni mačak, Antigona, Zločin i kazna. Učenice su odabrale jedan ulomak koji im je bio posebno dojmljiv. Odredile su glavne osobine likova i pokušale što vjernije crtežima dočarati osnovne emocije koje ih prožimaju. Ali sve književne junake trebalo je povezati u neku zanimljivu priču pa su izmislile glavni lik animiranog filma koji će obaviti taj posao. Tako se rodio knjiški moljac Soki po kojem je naslovljen i naš prvi izlet u područje animacije.

Tijekom radionice učenica Nikolina Čengić uobličila je i scenarij, snimila glas... Cijeli stvaralački proces bio je izuzetno zahtjevan budući da se animiralo na klasičan način, na papiru. Zaključni dio, posao montaže animiranog filma odradila je voditeljica Irena Jukić Pranjić, prof.

Budući da smo bile zadovoljne rezultatima našeg rada, odlučile smo predstaviti film nastavnicima, roditeljima, ostalim učenicima te smo 29. travnja 2014. u predvorju Medicinske škole projecirali film. Sudionici radionice su pojasnili što su i kako radili. Irena je govorila o procesu izrade animacije, pohvalila učenice na angažmanu i kreativnosti.

Ovo je ujedno bila i prigoda da se svima predstavi bogato umjetničko stvaralaštvo voditeljice radionice Irene Jukić Pranjić, prof. Informativno su pobrojani i prikazani svi njezini radovi u području stripa, animacije i ilustracije. O kvaliteti ovoga umjetničkog rada govore brojne državne i međunarodne nagrade.

Zaključno se može reći da je formula uspješnih radionica jednostavna: motivirani učenici + dobro osmišljen plan + kvalitetan voditelj = dobar rezultat.

Animirani film Knjiški moljac Soki doživio je i preživio svoju premijeru, a sve vas pozivamo da pogledate i procijenite sami što smo i kako napravili. Uskoro će film biti dostupan na nezaobilaznim FB i Youtubu.

mr. sc. Zorka Renić
Nada Crnogorac prof.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
19. jesenski sajam u Gudovcu
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar