Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › hlapia_volimo_mi_svi
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
22.04.
2013.

HLAPIĆA VOLIMO MI SVI

10:30 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U školskoj knjižnici IV. OŠ Bjelovar u četvrtak, 11. travnja 2013. od 13 do 14h održan je međurazredni književni kviz iz poznavanja sadržaja romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" povodom stote obljetnice objavljivanja istoimenog romana Ivane Brlić-Mažuranić. Kviz su organizirali knjižničarka Dejana Kurtović i učiteljice trećih razreda (Dragica Budić, Daliborka Tomašević, Jadranka Blažević i Irma Rogulja), a podupro ravnatelj Milijan Bojanović.

Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti u suradnji s brojnim partnerima organizira nacionalnu manifestaciju "Hlapić 2013." povodom stote godišnjice objavljivanja dječjeg romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić. HIDK je pozvala školske knjižničare na suradnju. Cilj manifestacije ima ukazati na roman "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" kao nedovoljno prepoznati temelj hrvatske kulture, afirmirati vrijednosti šegrta Hlapića koje se nude hrvatskoj djeci te potaknuti na daljnja istraživanja djela i njegovih konteksta. Naša škola se odazvala kroz suradnju knjižničarke i učitelja razredne nastave s četiri aktivnosti:

1) Klasična i on-line obrada romana u svim trećim razredima naše škole na satovima hrvatskog jezika - od siječnja do svibnja 2013. (svih 78 učenika)
2) Organiziranje filmskih projekcija istoimenog filma u školskoj knjižnici i njegova obrada na satovima medijske kulture - od siječnja do travnja 2013. (svih 78 učenika)
3) Gledanje istoimene predstave slovenskog kazališta u sklopu BOK festa 2013. – 22. ožujka 2013. u 11.30h (172 učenika 2. i 3. r.)
4) Provedba međurazrednog književnog kviza gdje su učenici pokazali svoje znanje o navedenom romanu – 11. travnja 2013. u 13h (21 učenik)

Kviz se održao između sedam najboljih učenika iz svakog trećeg razreda naše matične škole te dva učenika iz područne škole Gornje Plavnice. Ukupno je sudjelovao 21 učenik. Na kvizu je postavljeno 35 pitanja koje je sastavio školski knjižničar II. OŠ Varaždin, Josip Rihtarić, a u obliku prezentacije složila i pročitala učenicima knjižničarka Dejana Kurtović. Za svako pitanje učenici su imali 1 minutu. Kviz su nadgledali asistenti knjižnice. Nakon 35 minuta, knjižničarka je pristupila ispravljanju testova. Do kraja dana su se znali pobjednici. Učenici su pokazali izvanredne rezultate. U razmaku od 18 do 35 bodova 21 učenik je zauzeo trinaest mjesta. Prvo mjesto su osvojila tri učenika sa svih 35 točnih bodova. Najbolji su bili učenici Lucija Malčić i Mislav Plavac iz 3. b razreda i učenik Bruno Ravenščak iz 3. c razreda. Oni su dobili prigodne nagrade (časopise, knjigu, bedž), a svi ostali priznanja za pojedina mjesta.
Bjelovar info medij
Navedene aktivnosti ćemo ponoviti i u školskoj godini 2013./2014. u rujnu, listopadu i studenom 2013. s novom generacijom trećih razreda.
Bjelovar info medij
Ovim natjecanjem i aktivnostima učiteljice trećih razreda i knjižničarka promiču čitanje među učenicima trećih razreda i uključuju se u nacionalnu manifestaciju Hlapić 2013. Suradničkim učenjem putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija ukazujemo na važnost književnog djela - dječjeg romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića i obuhvaćamo sve predmetne sastavnice hrvatskog jezika: jezik, književnost, jezično izražavanje i medijsku kulturu s naglaskom na književnost i temu dječjeg romana Zahvaljujemo se ravnatelju na mogućnosti provedbe ovih aktivnosti i podršci!

Više o samoj manifestaciji: https://www.facebook.com/pages/Hlapić-2013/257213737740477

Dejana Kurtović,
dipl. knjižničarka<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Maturanti
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar