Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › dani_e_medica_2014
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
01.12.
2014.

Dani E-medica 2014.

20:55 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
Od 21. do 23. studenoga 2014. u Termama Tuhelj održana je 8. smotra „Dani E-medica 2014.“ na kojoj je sudjelovala Medicinska škola Bjelovar.

Projekt “E-medica” predstavlja virtualnu zajednicu svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske, a temelji se na izradi edukativnog portala svih zdravstvenih škola RH. Osnovni cilj je povezivanje zajednice zdravstvenih škola kao i međusobna razmjena nastavnih sadržaja, komunikacija te promicanje korištenja ICT u svakodnevnom edukacijskom procesu.

Na njihovom portalu nalaze se vijesti iz svih zdravstvenih škola Hrvatske te se razmjenjuju edukacijski sadržaji i ideje, razvijaju zajednički projekti i stvaraju se osnove izrade e-learning sadržaja.

Također, u skladu s mogućnostima, provode se i razmjene učenika, videokonferencije te izravni prijenosi različitih operativnih zahvata u cilju što boljeg usvajanja novih znanja i spoznaja. Važno je spomenuti kako je na ovogodišnjoj Smotri sudjelovao velik broj učenika i nastavnika, točnije njih 271 iz 30 srednjih škola (Hrvatska, Slovenija i Srbija), a predstavljena su ukupno 33 projekta.

Medicinska škola Bjelovar na spomenutoj Smotri predstavila je tri projekta. U projektu „Brain Gym” sudjelovale su učenice 4. a razreda, Valentina Premec i Antonia Rupić, u suradnji s učenicima iz Medicinske škole Šibenik i Zdravstvene škole Split pod mentorstvom nastavnice Nine Plažanin.

Isto tako, učenice 4. a razreda, Petra Markuš i Maja Kožarić s nastavnicom Marinom Šostaric sudjelovale su u projektu „Zbrinjavanje rana” u suradnji s učenicima Škole za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba, Srednje škole Viktorovac iz Siska te Pomorske škole Zadar. U sklopu navedenog projekta, učenici su u svojim školama proveli anketu o poznavanju zbrinjavanja različitih vrsta rana u 1. i 2. razredima te su održali radionicu kojom su educirali učenike o pravilnom postupanju s ranama, a naposljetku sve objedinili u jednu zajedničku prezentaciju.

Nadalje, u projektu „Od lana do platna” surađivale su Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, Srednja škola Čazma i Medicinska škola Bjelovar. Matej Ambrozić, učenik 3. c razreda te Bruno Petrović i Anamarija Novak, učenici 5. a razreda pod mentorstvom nastavnice Ana-Marije Ivanković imali su zadatak predstaviti ljekovitost lana. Svoje izlaganje predstavili su u narodnim nošnjama kojima su mnogobrojne sudionike podsjetili na dragocjenost lana, ali i na tradiciju i običaje bjelovarskog kraja.

Na kraju, hvala našoj koordinatorici, nastavnici Biljani Balenenović koja je u Smotru uključena od njezinih samih početaka.

Ana-Marija Ivanković, Nina Plažanin, Marina Šostaric<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Povijest Bjelovara
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar