Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › za_tri_dana_pocinje_proljetni_medunarodni_bjelovarski_sajam
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

28.03.
2017.

Za tri dana počinje Proljetni međunarodni bjelovarski sajam

17:27 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Od 31. ožujka do 2. travnja na sajamskom prostoru u Gudovcu okupit će se petsto izlagača iz petnaest zemalja

Još samo nekoliko dana nas dijeli od otvorenja 20. proljetnog sajma u Gudovcu kod Bjelovara. Tim je povodom održana konferencija za novinare kojoj su nazočili župan Damir Bajs, gradonačelnik Antun Korušec i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Bjelovar info medijWatermark image

Direktor sajma Davorin Posavac rekao je da Proljetni sajam počinje 31. ožujka i traje do 2. travnja 2017. godine i zahvalio se vlasnicima Sajma, županu i gradonačelniku na dolasku povodom najave ove jubilarne sajmene manifestacije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
- Drago mi je što mogu najaviti još jedan Proljetni sajam u Gudovcu, a posebno što je to “jubilarni“ 20. po redu sajam poljoprivredne mehanizacije i prezentacije opreme za šumarstvo i drvne tehnologije. Sajam je kroz tih dvadeset godina kontinuirano rastao i dosegao veliki međunarodni karakter koji će i ove godine okupiti izlagače iz 15 zemalja. Tako će se na sajmu predstaviti oko 500 izlagača pod sloganom “Najveći sajam poljoprivredne mehanizacije“. Kroz tri dana sajmovanja, na sajmenom prostoru u Gudovcu bit će izloženo sve što je potrebno i nužno za naše poljoprivrednike, ali i za naše gospodarstvenike obrtnike i građane, rekao je Posavac i nastavio da su obogatili program sajma sa izložbom konja.
- Izložba je organizirana na našu inicijativu, i to je potpora lokalnoj konjičkoj Udruzi Bilogora da putem ove izložbe predstavi desetak najljepših autohtonih hrvatskih pasmina konja s našeg područja. Naime, to je pomoć Sajma Udruzi Bilogora da se predstavi na međunarodnoj izložbi.
Posavac je također istaknuo da će 20. proljetni sajam posjetiti brojne europske delegacije koje su se najavile i koje na ovom sajmu očekuju uspostavu dobrih poslovnih kontakata.
- Osim dobre poslovne komunikacije koja će se odvijati na sajmu, u tri dana sajmovanja održat će se brojna predavanja. Treću godinu zaredom predstavit će se hrvatska Udruga mladih poljoprivrednika i drugu godinu manifestacija Drvni svijet s najnovijom tehnologijom. Dakle, ovaj sajam će biti mjesto velikih manifestacija, izložbi, prezentacija, predavanja te brojnih drugih događanja koja će zasigurno privući veliki broj posjetitelja, rekao je Davorin Posavac, direktor tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. i pozvao sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane da dođu na najveći Proljetni sajam u Gudovcu.
Bjelovar info medijWatermark image

Jubilarni sajam je najavio i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec koji je na početku istaknuo da je Grad Bjelovar od 2006. do 2016. godine u tvrtku Bjelovarski sajam uložio 6 milijuna i 700 tisuća kuna za investicijsko uređenje prostora i objekata.
- U tom razdoblju za najam izložbenog prostora, točnije za prepoznatljivi štand Grada Bjelovara na sajmenom prostoru, Grad Bjelovar je na račun tvrtke Bjelovarski sajam uplatio 533 tisuće kuna. Ove brojke pokazuju da je ovaj izdašni financijski iznos pomogao tvrtki Bjelovarski sajam za profiliranje i kvalitetnu organizaciju sajamskih manifestacija. Ovim sredstvima smo znatno pridonijeli uređenju sajamskog prostora i ono što je jednako važno, a to je da su svi naši OPG-i, obrtnici, poljoprivrednici i gospodarstvenici mogli besplatno izložiti svoje proizvode na izložbenom prostoru Grada Bjelovara na sajmu u Gudovcu. To je jako važno, naglasio je gradonačelnik i nastavio da je Grad Bjelovar davno shvatio da je poljoprivreda jedna izuzetno zahtjevna grana gospodarstva.
- Poljoprivreda ne može opstati ako nema značajnu financijsku i logističku podršku iz lokalnog i državnog proračuna. Grad Bjelovar je svjestan te činjenice i stoga svake godine najmanje 3,5 milijuna kuna izdvaja iz proračuna za sustav poljoprivrede, za potpore poljoprivredi i za 40-ak programa koje sufinanciramo iz gradskog proračuna, a koja se nalaze u sustavu poljoprivrede. Od ovih četrdesetak projekata, izdvojit ću projekt suradnje s Agronomskim fakultetom u Zagrebu koji se odnosi na reafirmaciju uzgoja konja pasmine Gidran, projekt zaštite sira “Bjelovarski kvargl“ koji je u završnoj fazi i projekt potpore našim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za proizvodnju pekmeza, tjestenine i izradu suhog cvijeća, istaknuo je gradonačelnik i naglasio da je izdvojio samo tri projekta što ne znači da ostali nisu važni.
- Dakako su svi važni, a posebno i 12 znanstvenih projekta koje provodimo sa znanstvenim institucijama, a koji se također odnose na sustav poljoprivrede. Ovi projekti su izuzetno važni, jer bez usvajanja novih stručnih znanja i novih znanstvenih spoznaja ne bi mogli biti konkurentni na globalnom zahtjevnom tržištu, naglasio je Korušec i dodao da samo u suradnji sa znanstvenim institucijama i u suradnji sa strukom možemo imati kvalitetnu proizvodnju i kvalitetan proizvod.
- Na ovaj način možemo omogućiti da mladi ljudi ostanu u svojoj sredini, da rade i žive sa svojom obitelji, istaknuo je gradonačelnik i pozvao sve građanke i građane da dođu na jubilarni Proljetni sajam u Gudovcu i posjete tradicionalni štand Grada Bjelovara gdje ih i ove godine očekuju poljoprivrednici, gospodarstvenici i umjetnici sa svojim proizvodima i zanimljivim edukativnim predavanjima, a sve pod sloganom "Dani bjelovarskog kvargla, meda, vina, voćnih rakija, tjestenine, gljiva, salate, bučinog ulja i ljekovitog bilja bjelovarskog kraja."
Bjelovar info medijWatermark image

U ime većinskog vlasnika Sajma Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs je rekao da Županija i Grad kao nosioci vlasništva nad Bjelovarskim sajmom, pokazuju da ovakva manifestacija ne mora treba biti u Zagrebu.
- Logično je da se odvija tamo gdje je ljudima najpotrebnija i gdje je najdostupnija, a to je sigurno u jednoj od vodećih poljoprivrednih županija u Republici Hrvatskoj, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 20. proljetni sajam pokazuje da smo pogodili bilo izlagača i posjetitelja. Dođite na otvorenje, izaberite neki od narednih dana, budite u Bjelovaru, budite u Gudovcu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i vidjet ćete najbolje što poljoprivreda nudi. Sama Županija bit će predstavljena kroz svoj štand, programe koje ćemo mi prezentirati su oni koje mi provodimo u potpori poljoprivrede, od proljetne sjetve do potpore našim stočarima. Drago mi je da je ministar Tolušić na moj poziv uzvratio i da će on otvoriti Sajam sukladno tradiciji koju imamo. Također, održat će se prezentacija ukupnosti u poljoprivredi i korištenje europskih fondova o kojima se puno priča, a malo sredstava povlači. To je vrlo bitno za našu županiju jer u tim natječajima, naši poljoprivrednici zauzimaju prvo i drugo mjesto po prijavama, ali i odobrenim sredstvima. Mislimo da se natječaji moraju provoditi brže i da se u konačnici sredstva moraju doznačivati. Očekujemo da se na natječaju za mlade poljoprivrednike, od 800 prijavljenih, 200 je s našeg područja i da budemo prvi po povlačenju sredstava, rekao je župan i nastavio o Proljetnom sajmu, istaknuvši da je to komercijalna manifestacija koja je svake godine sve veća i da ove godine očekujemo i veći broj posjetitelja.
- Veseli me što će se i ove godine održati manifestacija Drvni svijet, jer naša županija je jedna od onih kojima je to izuzetno bitno, ipak trećina naše proizvodnje vezana je uz drvnu industriju. Tako ćemo na ovom sajmu imati mogućnost vidjeti proširenje asortimana u odnosu na prošlu godinu, rekao je župan Damir Bajs i također pozvao sve da dođu na najveći Proljetni sajam u Gudovcu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

20. proljetni sajam otvara se u petak, 31. ožujka i traje do 2. travnja, 2017. godine.


Radno vrijeme za posjetitelje je od 9:00-18:00 sati (sva tri dana sajma).

Cijene ulaznica:

25,00kn - odrasli
20,00kn - djeca, osobe sa invaliditetom i grupni posjeti (min. 20 osoba)
Parking je besplatan!

Za sve posjetitelje, tvrtka Bjelovarski sajam omogućila je besplatni prijevoz autobusnom linijom kroz sva tri dana sajmovanja. objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar