Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › ministarstvo_socijalne_politike_i_mladih_financirat_e_projekt_smanjivanja_n
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

25.06.
2015.

Ministarstvo socijalne politike i mladih financirat će projekt smanjivanja nejednakosti

13:51 | Šalje:  | komentara 42710
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Besplatni topli obroci za školsku djecu slabijeg imovinskog stanja.

Zbog činjenice da je sve više djece gladno, mnoge su škole same počele odobravati besplatne obroke u školskim kuhinjama, a zahvaljujući projektu koji je predložila Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Ministarstvo socijalne politike i mladih financirat će projekt pod nazivom „Smanjimo nejednakosti kako bi svako školsko djece dobilo bar jedan topli obrok“. Uključeno je osam osnovnih škola.

Bjelovar info medijWatermark image


Više o ovom projektu govorio je na konferenciji za novinare u srijedu Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
- Natječaj je raspisan u trećem mjesecu nakon čega smo potražili partnere. Uključili smo osnovne škole. Oni su nam dali povjerenje i uz punu podršku osnivača, Grada Bjelovara, a uključena je i Županija čije su četiri osnovne škole također uključene u projekt. Ravnatelji škola su odlično odrađivali posao. Svi su odlično funkcionirali. Projekt smo podnijeli i potpisali ugovor 15. svibnja. 480 tisuća kuna je težak projekt, a 408 tisuća kuna su troškovi obroka. Cilj projekta je smanjenje općeg siromaštva. Specifični ciljevi su bili pomoći toj djeci i roditeljima da se izvuku iz tog ambisa siromaštva makar i na ovaj način. Također osvijestiti zajednicu o postojanju problema. U okviru tog novca nastojat ćemo učiniti sve što možemo. Partneri su četiri osnovne škole u Bjelovaru i naravno Grad Bjelovar kojem zahvaljujemo na suradnji. Tu su Osnovna škola Velika Pisanica, Osnovna škola Kapela, Rovišće i Veliko Trojstvo. I njima hvala na stručnoj suradnji. Suradnici su Grad Bjelovar, Centar za socijalnu skrb koji je stručno ocijenio kome treba financiranje toplog obroka, a kome ne. Mislili smo da će se i Županija uključiti u nekoj formi. Počinje u svibnju mjesecu, a traje do kraja školske godine 2015./2016. godine. Nakon korekcije popisa utvrđeno je da je 388 učenika obuhvaćeno projektom. Nismo ulazili u procedure škole. To smo uzeli kao vjerodostojno – rekao je Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Bjelovar info medijWatermark image


Lidija Novosel je u ime Grada Bjelovara, osnivača osnovnih škola zahvalila svima koji su ažurno dostavili podatke potrebne za projekt.
- Vi znate je Grad Bjelovar uvijek rado prijavljivao projekte i sudjelovao u svim projektima koji se prijavljuju na EU fondove. U 2014. godini prijavili smo se kao partneri ili kao suradnici na 75 različitih projekata u vrijednosti od 30 milijuna kuna od kojih je odobreno 23 u vrijednosti od 15 milijuna kuna. Postoje projekti na koje se Grad Bjelovar može javiti kao samostalni nositelj, ali i oni na koje ne može. Jedan od takvih je bio i ovaj te smo zahvalni Udruzi i Centru za socijalnu skrb. Obzirom da postoje djeca koja ne mogu dobiti topli obrok, Grad Bjelovar već izdvaja 150 tisuća kuna za učenike čiji su roditelji korisnici nekih naknada Centra za socijalnu skrb i to je njih 183. U ovom projektu ostvarit će se topli obrok za još 212 učenika. Ukupno će 400 djece imati besplatan topli obrok. Na ovaj način možemo pomoći najugroženijim građanima da njihov standard bude bar malo viši i da njihova djeca ne osjete toliko socijalnih razlika – rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

Bjelovar info medijWatermark image


Davorka Bačeković Mitrović, ravnateljica 2. osnovne škole rekla je da je zadovoljna što je ovo jedan od najbrže odrađenih projekata.
- Za ovo smo najbrže dobili novac. Bilo je upitno zašto je 2. osnovna škola dobila besplatnu kuhinju za čak 104 djece. Mi smo se povodili za definicijom relativnoga siromaštva. Prema toj definiciji jedna četveročlana obitelj koja ima oca, majku i dva djeteta bi trebala imati najmanje 4.200,00 kn mjesečno da ne bi ulazila u kategoriju relativnog siromaštva. Inače situacija i stanje zaposlenosti je takva da roditelji povremeno rade, ili ne rade oboje, takve djece ima dosta. Roditelji koji nemaju dovoljno, a ipak su izdvajali za topli obrok sad će ta sredstva moći usmjeriti za druge potrebe u obitelji. Svakoj takvoj obitelji tisuću kuna godišnje ostat će više. Mi smo počeli s primjenom od lipnja. Za svako dijete imamo kvalitetnu argumentaciju. Uvrstit ćemo i djecu koja polaze u prvi razred. Cijena obroka je šest kuna u svim školama. Mjesečni prosjek je oko sto kuna. Grad Bjelovar je već sufinancirao određeni broj djece. Grad je pratio ove potrebe i nalazio sredstava da financira djecu koja su se našla u toj situaciji. Imali smo praksu da ako obitelj ima troje djece, treće dijete ima obrok besplatno. Bilo je i roditelja koji su došli u školu i molili da im se omogući jer su ostali bez posla. Kad su dobili posao, došli su reći da im više ne treba i da sada damo nekom drugom besplatan obrok – rekla je Davorka Bačeković Mitrović, ravnateljica 2. osnovne škole.

Bjelovar info medijWatermark image


Na konferenciji se još čulo da je projekt odrađen vrlo brzo i da su svi sudionici sve potrebne podatke dostavili u najkraćem mogućem roku. Također je rečeno da je odrađeno prema mjerama koje određuju siromaštvo. Europski fondovi mogu u tome pomoći samo ako se predlaže projekt, a projekt ima za cilj smanjiti siromaštvo i omogućiti podizanje ljestvice životnog standarda.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

INTERVJU: Nebojša Buhin Nebo - jedan od najboljih gitarista u Hrvatskoj
Bjelovar info medij 25.02.2011 | 22:12

Bjelovarski Porinovac izdao četvrti album pod nazivom “Six…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar