Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › kultura › general_pukovnik_mladen_markach_prisustvovao_predstavljanju_knjige_od_otkos
Bjelovar info medij RSS rubrika kultura
02.02.
2013.

General-pukovnik Mladen Markač prisustvovao predstavljanju knjige od Otkosa do Oluje u Daruvaru

22:25 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.
U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar 1.veljače 2013. godine održala se promocija knjige bjelovarskog pisca Mate Ćurka "od Otkosa do Oluje, II. dopunjeno i prošireno izdanje". U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Daruvar, Pučke knjižnice i čitaonice i Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije, uz pokroviteljstvo Grada Daruvara i Daruvarskih toplica.

Na predstavljanju knjige pridružio se dragi gost, hrvatski general Mladen Markač, a prepuna dvorana srdačno ga je dočekala.
Bjelovar info medij
Prije predstavljanja knjige mnogobrojnu publiku pozdravio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Ive Josipovića, član savjeta za hrvatske branitelje, bojnik Vlado Marić, zatim gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik, načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac te saborski zastupnik Vedran Babić.
Bjelovar info medij
O knjizi su govorili prof. Antun Marjanović, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Daruvar, Slaven Klobučar, tajnik Vijeća ogranaka Matice hrvatske BBŽ-a, pjesnik i urednik knjige, Bruno Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Daruvara, Stjepan Kupsjak, dipl.krim. i pukovnik Drago Novaković, prof.
Bjelovar info medij
S. Kupsjak, D. Novaković, S. Juraić, B. Marić, general-pukovnik Mladen Markač, H.Mašinović, M. Ćurak i S. Miškec

Na kraju se svim prisutnima obratio general-pukovnik Mladen Markač. Prisutni su njegov govor pozdravili s velikim oduševljenjem.
Bjelovar info medij
M. Ćurak, general-pukovnik Mladen Markač, B. Marić i V. Marić

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su: operna diva Kristina Anđelka Đopar, prof., (stalna članica HNK Zagreb), pijanist Tomislav Milić prof., i Dominik Grgić na saksofonu, učenik srednje glazbene škole Brune Bjelinskog.

Na promociji su nazočile mnoge poznate osobe iz javnog i kulturnog života Daruvara i Bjelovarsko-bilogorske županije: Hamdija Mašinović dipl.krim, zamjenik načelnika PU bjelovarsko-bilogorske, mag.cin. Marcel Medak, ravnatelj Daruvarskih toplica, Veronika Pilat dipl oec., zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara, Nedjeljko Pajtak prof., ravnatelj Pučkog učilišta Daruvar, Romana Horvat dipl.knjiž., ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Stjepan Juraić dipl.ing., predsjednik Općinskog vijeća Općine Sirač, pukovnik Mirko Fotak, satnik Ivan Romozi, zapovjednik obrane Sirača, Marijan Petak, zamjenik načelnika Općine Veliki Grđevac, Dražen Joščak, načelnik Policijske postaje Daruvar, Ljubo Bodulušić,dipl.oec., članice Bedema ljubavi, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.
Bjelovar info medij
General Mladen Markač i Marijan Dautanac, načelnik Općine V. Grđevac

Bjelovar info medij
B. Marić, M. Ćurak i V. Marić

Bjelovar info medij
Članovi Mladeži HDZ-a sa generalom Markačem

Mate Ćurak, autor knjige na promociji je istaknuo:

- Pozdravljam sve prisutne goste koji su večeras nazočni na predstavljanju knjige "od Otkosa do Oluje".
Bjelovar info medij
Posebno pozdravljam hrvatske branitelje grada Daruvara, grada u koji mi je posebno drago doći. Ovaj grad je jedan od gradova u kojem je bilo najviše hrvatskih dragovoljaca koji su nesebično stali na branik domovine. Svima nam je bio isti cilj – osloboditi se od neprijatelja i stvoriti slobodnu Hrvatsku državu u kojoj će se mirno živjeti te čuvati hrvatska povijest, jezik i kultura u svoj svojoj različitosti pojedinih krajeva.

Ovo je moja sedma knjiga o Domovinskom ratu, drugo dopunjeno i prošireno izdanje. Ona je nastavak prethodnih djela u kojima sam nastojao prikazati hrabre hrvatske branitelje s gotovo svih bojišnica diljem naše domovine. Nakon dvadeset i dvije godine hrvatski branitelj se često stavlja na marginu hrvatskog društva, a tako i sve što se dešavalo tijekom Domovinskog rata te se pokušavaju staviti u zaborav mnogi događaji slavne hrvatske prošlosti. Hrvatski branitelj treba biti ponosan na sve što je učinio za svoj narod. Danas živimo u vremenu globalne krize, ali gledajući kroz povijest hrvatskog naroda bilo je i gorih vremena. Upravo ova knjiga i preko 11000 knjiga napisanih o Domovinskom ratu govore kroz riječi i fotografije branitelja, koliko su branitelji hrabri ljudi, ljudi koji su obranili i stvorili Republiku Hrvatsku, ali, nažalost, uz mnoge žrtve - poginule, nestale, ranjene, bolesne i ponižene. Kada kažem ponižene sjetim se i žena u Domovinskom ratu koje još i danas traže svoju pravdu.

Pročitao bih stihove svoga dragog prijatelja književnika Antuna Nadomira Tadića – Šutre: “Nemoj me nikad zanijekat brate – Niti se stidjet ove svete stijene! Ja sam umro za Hrvatsku i za te, Ti živi Hrvatsku i živi mene!“
Bjelovar info medij
Mi svi trebamo neumorno pisati, govoriti i širiti istinite priče o Domovinskom ratu te se s ponosom sjećati operacije OTKOS u kojoj je oslobođeno 370 km2 (koja je započela na prostorima naše županije ). U operaciji Papuk oslobođeno je 1280 km2, u operaciji Orkan 675 km2, ukupno 2275 km2. U knjizi se nalazi i značajan broj fotgrafija hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u najveličanstvenijoj pobjedi - Oluji, u kojoj je oslobođeno 10 400 km2 ili 18,4 % ukupne površine Republike Hrvatske
Bjelovar info medij
HVALA svim mojim prijateljima, hrvatskih braniteljima koji su ispričali svoje priče iz rata, dali svoje fotografije koje su imali kod kuće te time omogućili da nastane ova knjiga.

HVALA svim mojim prijateljima suborcima koji me prate na svim promocijama, koji su me poticali, govorili i da svi zajedno širimo istinu o novijoj hrvatskoj povijesti.

Ovu promociju knjige posvećujem nedavno preminulom svom prvom zapovjedniku III. satnije II. bojne postrojbe Prvog hrvatskog redarstvenika i ratnom zapovjedniku Specijalne jedinice policije PU Bjelovar „Omege“, generalu Miralemu Alečkoviću.Bjelovar info medij<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Iz rubrike kultura

Kategorije

Vijesti iz kulture
Izbor iz foto galerije
Bjelovar 20 godina poslije
Još nema komentara
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar