Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › ministrica_mrak_taritas_potpisala_ugovore_i_obisla_gradilista_u_opcinama
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

14.10.
2015.

Ministrica Anka Mrak Taritaš potpisala ugovore i obišla gradilišta u općinama BBŽ

12:04 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Projekti vezani za razvoj komunalnog gospodarstvaMinistrica koja često posjećuje Bjelovarsko-bilogorsku županiju, ali i prati sve projekte koji su vezani za njezin resurs, a dolazi iz naše županije ili kako ona već kaže iz njezinog rodnog kraja. Nije teško prepoznati o kome je riječ kada je ministrica Anka Mrak Taritaš uvijek tu u obilasku općina i gradilišta, na kojima se radi prema dobivenim projektima.

Bjelovar info medijWatermark image

Tako je ministrica u ponedjeljak 12. listopada posjetila Općinu Velika Pisanica, Veliki Grđevac, a nakon toga Grad Grubišno Polje. Razlog obilaska vezan je za razvoj komunalne infrastrukture u općinama te razgovor o drugim pitanjima komunalnog gospodarstva, a posebno s obzirom na nužnost donošenja novog Zakona koji uređuje to područje.
Ministrica je s lokalnim čelnicima Općine Velika Pisanica i Veliki Grđevac potpisala Ugovore o financijskim sredstvima koje je Ministarstvo ove godine dodijelilo za projekte koje su te dvije općine prijavile na Javni poziv Ministarstva.
Bjelovar info medijWatermark image

Nakon potpisivanja ugovora Anka Mrak Taritaš je rekla da Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ima veliku upravu koja se bavi komunalnom djelatnošću koja je isključivo vezana za općine i gradove.
- Kada se radi o izgradnji veliki infrastruktura kao što su autoceste, željeznice i veliki vodoopskrbni sustavi odvodnje onda su to projekti koji su financirani iz javnih (državnih) poduzeća, ali postoje i niz projekata - kapilarnih koji znače dobar razvoj općina i gradova na zadovoljstvo svih građana. To su upravo ovi projekti koji prati naše Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja koje je 2013. godine krenulo s javnim natječajima na koja su se mogli javiti općine i gradovi, a vezani su za komunalne djelatnosti. Naime, riječ je o tome kada općine i gradovi krenu u asfaltiranje nerazvrstanih cesta, uređenje dječjih igrališta, parkova, vodoopskrbnih sustava koji nisu veliki, a onda im nedostaje nešto sredstava i tu mi pomažemo općine i gradove. Drago mi je da možemo osigurati sredstva za takve djelatnosti, rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš i dodala da se 2013. na natječaj prijavilo pedesetak općina, u 2014. oko dvjestotinjak općina i u 2015. od 560 općina i gradova u Republici Hrvatskoj na natječaj se javilo oko 260 općina i gradova s 350 projekata.
Bjelovar info medijWatermark image

Ministrica je također rekla da su uspjeli financirati 99 općina i gradova.
- Sve projekte koji su vezani za poboljšanje općina i gradova sufinanciramo, a tu je i Općina Veliki Grđevac koja je to prepoznala. Tako smo sufinancirali javnu rasvjetu u općini u 2014. godini, a ove 2015. projekte vezane za vodoopskrbu. U Općini Velika Pisanica sufinancirali smo uređenje trga i parka ispred same općine. Rezultat svega su zadovoljni građani, rekla je ministrica i podsjetila da je ovo ljeto počela izgradnja velikogrđevačkog bazena, a sada će općina imati i dobru vodoopskrbu i to samo znači da ćemo se iduće godine kupati na bazenu.
Bjelovar info medijWatermark image

Načelnik Općine Veliki Grđevac, Marijan Dautanac rekao je da se prozivaju općine da nemaju projekte i programe.
-To nije točno. Sve općine, ali i Veliki Grđevac uvijek imaju projekte i programe. Velika kapitalne projekte ne možemo financirati sami, pa čak ni onaj postotak udjela koji se traži u projektu. Tu nam uvijek pomažu ministarstva, a u ovom slučaju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za rekonstrukciju i dogradnju vodocrpilišta. Isto tako, ja moram reći da će nam Ministarstvo Regionalnog razvoja pomoći u projektu izgradnje bazena. Svakako očekujemo pomoć i u drugim projektima jer bez te pomoći, velike projekte ne bi mogli odraditi. Proračun općine je dovoljan za izradu projekta i za neke prateće troškove, ali za velike projekte nije dovoljan, rekao je načelnik Marijan Dautanac.
Bjelovar info medijWatermark image

Što se tiče gradnje bazena, načelnik je rekao da su uspjeli prikupiti sredstva, a da je najveći dio iz Europskog fonda za regionalni razvoj i značajan dio iz Ministarstva regionalnog razvoja, Bjelovarsko-bilogorske županije i same Općine Veliki Grđevac.
- Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja pomaže nam oko modernizacije opskrbljivanja vodom što je povezano s ovim bazenima. Naime, da bi ovi bazeni mogli funkcionirati potrebna nam je kvalitetna voda, naglasio je načelnik.
Bjelovar info medijWatermark image

Osim potpisivanja ugovora, ministrica Anka Mrak Taritaš obišla je i gradilište bazena, vodocrpilište i Kulturni Centar Mato Lovrak.
 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

INTERVJU: Nebojša Buhin Nebo - jedan od najboljih gitarista u Hrvatskoj
Bjelovar info medij 25.02.2011 | 22:12

Bjelovarski Porinovac izdao četvrti album pod nazivom “Six…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar