Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › ministar_slaven_dobrovi_o_planiranim_projektima_bjelovarsko_bilogorske_zhup
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

25.03.
2017.

Ministar Slaven Dobrović o planiranim projektima Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara

22:20 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Ministar Dobrović - Budućnost je dobra, stvorit ćemo nova radna mjesta i štititi okoliš

U petak, 24. ožujka bila je prilika da Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ugoste u radnom posjetu ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića. Ministar je naš kraj posjetio na poziv župana Damira Bajsa, te je sa svojim suradnicima i čelnicima Županije i Grada Bjelovara na početku radnog posjeta održao radni sastanak i tiskovnu konferenciju u uredu župana.

Bjelovar info medijWatermark image

Javnost je na tiskovnoj konferenciji bila obaviještena kako su teme sastanka bile projekt izgradnje Centralnog odlagališta otpada Doline za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičku-podravsku županiju, ulaganja u alternativne izvore energije na području naše županije, ali također i europski projekt vodoopskrbe Bjelovarsko-bilogorske županije i ulaganja u energetsku učinkovitost.
- Temeljem nove strategije zbrinjavanja otpada planirano Centralno odlagalište za našu i Virovitičko-podravsku županiju i cijeli sustav trebao bi uključivati smanjenje količine otpada, mogućnost recikliranja i velik broj reciklažnih dvorišta, te sustav odvoza na regionalnoj razini. To je jedan od strateških programa naše županije, i ključni je element budućnosti svih nas koji tu živimo. Prvi korak, izrada studije izvodivosti bit će financirana od Ministarstva što nam mnogo znači.
Druga tema kojom smo se bavili na sastanku su alternativni izbor energije. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija je prema podacima HEP-a jedna od vodećih županija. Brojimo 39 sunčanih elektrana, tri elektrane na bio-plin, dvije elektrane na bio-masu, kogeneracijsko postrojenje na bio-masu i geotermalna elektrana. Količina energije koju proizvodimo je gotovo dostatna za našu županiju. Ono što je bitno je da smo investitorima omogućili da ulažu u našu županiju.
Kada govorimo o europskom projektu vodoopskrbe naše županije, želim naglasiti da bi to trebao biti jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj. Vodimo ga s Hrvatskim vodama, a njime želimo postići 100% pokrivenosti vodoopskrbe našeg kraja. To je ključno za opstanak i razvoj poljoprivrede i gospodarstva našeg kraja. Za projekt je napravljena predstudija, i očekujemo ulazak u europrojekt.
S Fondom za energetsku učinkovitost imamo odličnu suradnju. Fond ima široki spektar programa za pravne i fizičke osobe i velike mogućnosti, a ono što je nama trenutno interesantno je raspisan natječaj za školstvo, kroz koji za škole našeg područja apliciramo za ukupno 26 milijuna kuna, a nadamo se dobrom djelu pozitivnih rješenja na natječaje, pojasnio je župan Damir Bajs vezano uz teme radnog sastanka.
Bjelovar info medijWatermark image

Partner Županiji za izgradnju Centralnog odlagališta otpada je Grad Bjelovar, pa se na tu temu na tiskovnoj konferenciji osvrnuo i gradonačelnik Antun Korušec. Komunalni i neopasni otpad na području Grada i osam općina koje su nekad činile općinu Bjelovar odvozi se iz oko 15.000 domaćinstava.
- Grad Bjelovar također posjeduje pravomoćnu lokacijsku dozvolu za sanaciju odlagališta Grginac, i idući tjedan imamo dogovoren sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike vezano za dogovor oko raspisivanja natječaja za izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova, koji će u velikom postotku biti financirani od Ministarstva i Fonda. Postupak je u tijeku i u svim propisanim rokovima odlagalište će biti sanirano.
Dužan sam također reći i da je odlagalište otpada Doline od svoje izgradnje 1998. godine imalo prvo u Hrvatskoj svu potrebnu dokumentaciju usklađenu s visokim standardima zaštite okoliša. Trenutna površina tijela odlagališta je 10 hektara, međutim graničimo s državnim zemljištem na koje ćemo prilikom izgradnje novog centra za gospodarenje otpadom po potrebi tražiti proširenje od dva do tri hektara. Građane okolnih mjesta oslobodili smo plaćanja naknade za odvoz otpada. Prostor je prostorno odlično smješten, prometno povezan, i prikladan da postane centar odlaganja otpada dviju županija.
Što se tiče energetike, poznato je da imamo projekt geotermalne elektrane Velika Ciglena, koji je došao pred početak izgradnje. Turski investitor je pred potpisom među-vlasničkog Ugovora s Ministarstvom državne imovine, nakon čega slijedi građevinska dozvola i početak izgradnje. Investicija je vrijedna najmanje 35 milijuna eura. Grad Bjelovar je pred izgradnjom pristupnih cesta. Struka kaže da je to geotermalno izvorište najizdašnije u ovom dijelu Europe, te da će to biti po snazi najveća geotermalna elektrana u regiji. Tu je također i kogeneracijsko postrojenje na bio-masu vlasnika Ivice Pavičića na Vidikovcu, a to je prvo kogeneracijsko postrojenje te vrste i te tehnologije i metodologije u Hrvatskoj.
Treba nastaviti raditi, a pretpostavka daljnjeg rada i investiranja je kvalitetna suradnja s Fondom za zaštitu okoliša, Ministarstvom za zaštitu okoliša i energetiku, te vlastita sredstva i europska sredstva, rekao je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec.
Bjelovar info medijWatermark image

Javnosti se također obratio i sam ministar Slaven Dobrović, rekavši kako je pred Hrvatskom puno posla po pitanju zaštite okoliša, vodoopskrbe i energetike, koji je najlakše obaviti u partnerskom odnosu lokalne regionalne i državne razine
- Naravno doprinos građana u sudjelovanju postavljanja novog sustava je presudna. Ali postoji dobra volja i to omogućuje da vrlo brzo dižemo ekološku održivost našeg sustava na ekonomski održiv način. Gradimo sustave koji omogućuju postizanje viših ciljeva, a to je naša obaveza prema okolišu. Preduvjeti i aktivnosti koji postoje u ovom kraju sugeriraju da će se ovaj sustav nastaviti razvijati. Ono što se veseljem mogu reći je da je europski novac koji je na raspolaganju velik, ali i obvezujući. Gotovo je pola milijarde eura samo u sektoru otpada. Brojne aktivnosti su tako predviđene za ovu godinu kako bismo povukli što više novca. Svi moramo doprinositi kvaliteti sustava, od države koja treba omogućiti sredstva do svih nas kao građana koji moramo sudjelovati u sortiranju da što prije dođemo do 50% recikliranja otpada. Budućnost je dobra, stvorit ćemo nova radna mjesta i štititi okoliš.
Također me jako veseli dobar napredak projekta geotermalne elektrane, i resursa koji su dosad bili prilično neiskorišteni. Mi ćemo vidjeti da li možemo kako i pomoći i otkloniti eventualne prepreke kako bismo elektranu što prije pustili u rad. Naše obaveze su također i po pitanju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. Građani će tu imati priliku biti proizvođači, a sustav se mora adaptirati tako da dnevne viškove prihvati i akumulira te vraća kada je to potrebno. Posla je puno ali uspješno ćemo ga napraviti, a ja se veselim ovakvim novim projektima, rekao je ministar Slaven Dobrović na radnom sastanku u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
Bjelovar info medijWatermark image

Nakon tiskovne konferencije ministar Dobrović je u pratnji vodstva Županije i Grada održao još nekoliko radnih sastanaka u obilascima. U HEP-u se susreo i održao sastanak s direktorom Mladenom Modrovčićem. Obišao je i kogeneracijsko postrojenje Ivice Pavičića u Brezovcu na Vidikovcu, gdje je s vlasnikom također održao radni sastanak. Direktor Komunalca d.o.o. Ivica Ivančić ministra Dobrovića dočekao je na Odlagalištu otpada Doline. Komunalac d.o.o. je kao gradska tvrtka u 100% vlasništvu odlagališta koje je predviđeno za Centralno odlagalište Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

INTERVJU: Nebojša Buhin Nebo - jedan od najboljih gitarista u Hrvatskoj
Bjelovar info medij 25.02.2011 | 22:12

Bjelovarski Porinovac izdao četvrti album pod nazivom “Six…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar